Elegáns esküvői meghívó
Elegáns esküvői meghívó

Esküvői idézetek és információk, mi legyen az esküvői meghívón?

Az esküvői meghívó olyan, mint egy állásinterjún az első beszélgetés. A vendégek már a meghívó alapján képet kaphatnak az esküvő hangulatáról, legyen az fiatalos parti, vicces baráti közösség bulizása, vidéki mulatság, vagy elegáns visszafogott bál szerű esemény. Az esküvői meghívó külleménél egyetlen fontosabb dolog van, az a tartalom.

Fontos megjegyezni, bár amellett, hogy nagyon lényeges dologról van szó, lényegében nincsenek szabályok, esetleg iránymutatók. Kicsit szélsőséges példa erre, mondjuk egy baráti társaság meghívása, ahol több kis “meghívót” küld ki a pár apró célzásokkal, utalásokkal. Tulajdonképpen kampányszerűen, de úgy, hogy a lényeg nincs benne. Előbb utóbb valakinek leesik, hogy miről is van szó, majd aztán a baráti körön végigsöpörve sokkal nagyobb lesz a meglepetés ereje.  Ez természetesen akkor működik jól, amikor mindenki számára meglepetés az esküvő. De kanyarodjunk inkább vissza az ismertebb, klasszikusabb vonalhoz.

Ha az esküvői meghívó szövegét szeretnénk kitalálni, a határt első sorban maga a meghívó mérete szabja. Általában nem lehet regényt írni és még ráadásul, vagy valami grafika, vagy a meghívó formája veszi el az értékes területet. Ha kevés a hely egyetlen szöveggel meg lehet oldani, hogy a rendezvény főbb információi, a párról néhány szó, és még egy szép esküvői idézet is szerepeljen az esküvői meghívó szövegében. Ez egy kisebb fajta, vagy “egy lapos”  verzióknál -mint mondjuk a kémcsöves meghívók- tökéletes megoldás. A meghívó külsejének kiválasztásának főbb szempontjairól itt írtunk korábban.

“Miután meggyőződtünk arról, hogy nekünk együtt a legjobb, a sikeres folytatás érdekében 2015.08.18-án összeházasodunk. Reméljük, velünk osztozol e nap izgalmaiban, és megtisztelsz minket jelenléteddel 16:00-kor a XI. kerületi házasságkötő teremben a ceremónián és az azt követő vacsorán a Csárda Étteremben.

Öregedjünk meg együtt, a sors bármit is rendel
Így állunk elébe mi, ketten egy szerelemmel. (John Lennon)”

Ha több a hely érdemes az esküvői idézet részt elkülöníteni. Ha mondjuk kihajtható a meghívó, akkor szebben mutat egy önálló oldalon. Ez persze csak bizonyos formák esetében megoldható. Ez esetben az esküvői idézetek szövege lényegesen több lehet. Néhány ötletébresztőt mi is összegyűjtöttünk számotokra: Esküvői idézetek

Három részre hajtható meghívó
Három részre hajtható meghívó

Egy baráti társaság, vagy közeli rokonság meghívása, már nagyobb szabadságot enged. Hiszen a szorosabb, vagy napi kapcsolat megengedi a jópofa, esetleg személyesebb esküvői meghívók tervezését is, amit esetleg a régen látott nagymama nem biztos, hogy megfelelően értékelne 🙂

“Csak a Rock örök! De mi azért megpróbáljuk. A próbálkozás nyitánya 2015. augusztus 18-án, XI. kerületi Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében, 15.30-kor lesz.
A második felvonás 18.00 órától veszi kezdetét Csárda Étteremben. Ameddig bírjátok. Ameddig bírjuk.”

Természetesen a fiatalabbak körében hódítanak a modernebb meghívók, melyek van úgy, hogy úgy néznek ki mint egy koncert plakát, utazási voucher, esetleg egy repülőjegy, vagy olyan szöveget tartalmaz mint egy (természetesen elviccelt) bírósági idézés:

“Idézés
Az összeesküvés alapos gyanúja miatt Erika és Zoltán ügyében a címzettet a Budapesti XI. kerületi Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében 2015. augusztus 18. napján 16.00 órára kitűzött vallomásra tanúként megidézem.
Figyelmeztetjük, hogy ha az idézés ellenére nem jelenik meg és ezt alapos okkal nem menti ki, vagy engedély nélkül távozik, illetve önhibájából olyan állapotban jelenik meg, hogy nem tud mélyen hallgatni, annak a család, elővezetését rendelheti el. Ha a határnapot hibáján kívül mulasztotta el, a határnaptól számított 8 napon belül részvét, rajongói vagy kárörvendő levél postázására kötelezzük. Ha az idézett éhen marad, elviszi az összeesküvők szerencséjét. Ezt a kockázatot mi nem vállalván, utasítjuk az Csárda Étteremben feltálalt étkek maradéktalan elfogyasztására!”

Film plakát mint esküvői meghívó
Film plakát mint esküvői meghívó
Plakát esküvői meghívó
Plakát esküvői meghívó
esküvői meghívó filmplakát stílusban
esküvői meghívó mozifilm plakát stílusban

Bármelyik verziót is választjuk, olyan legyen, amely stílusában illeszkedik az esküvő hangulatához, mind a tartalomban, mint a kinézetben. Csak ebben az esetben működnek a vicces, vagy bármilyen a szokványostól eltérő verziók.
Sok-sok ötletet találni az interneten, de az esküvői meghívó szövege akkor lesz igazán személyes, ha egyedi.  A meghívó külsejének kiválasztását egy korábbi cikkünkben taglaltuk: Legjobb esküvői meghívó tippek

Szabó Lajos

Szerkesztő