You are currently viewing Esküvői Idézetek meghívókra

Esküvői Idézetek meghívókra

Manapság már nagyon egyedi meghívókkal lehet találkozni. Ezek megtervezéséről itt, a meghívó szöveg tervezéséről itt olvashattok.
Ami mindegyiknél közös, az az esküvővel kapcsolatos alapvető információk és egy-egy szívhez szóló idézet. Ezekből válogattunk most néhányat:

Néhány esküvői idézet:

“Akit párodul melléd rendelt az ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd, légy hű mindhalálig.”
Madách Imre

Tanúm legyen a föld, az ég, a tenger, a sok madár, a hal és minden ember: Neked adom szívemet, senki másnak, életemet még mellé ráadásnak !”
Rabindranáth Tagore

“Tedd a kezed homlokomra, mintha kezed kezem volna. Úgy őrizz, mint ki gyilkolna, mintha éltem élted volna. Úgy szeress, mintha jó volna, mintha szívem szíved volna.”
József Attila

“Elöttünk áll a jövő, a titokzatos, ki tudja mennyi örömet gondot rejteget. Egyben hiszünk, kéz a kézben indulunk, s szerelmünk a boldogság felé vezet.”
John Paul

“Te vagy a lélegzet s minden szívdobbanás. Te vagy a születő gondolat, a magamba zárt vallomás. Te vagy a vágy, ami ébren tartja az álmokat. S ami nem én vagyok, minden más is te vagy!”
Kirsch Péter

“Aki halandó, csak halandót szerethet halhatatlanul.”
József Attila

“Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább, az élet viharában. Te vigyázol reám. Köszönöm,hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem, hogy megosztod az életed velem.”
Vörösmarty Mihály

“Öleljük meg egymást szívesen, meghitten, és szeressük egymást:  úgy áld meg az Isten.”
Arany János

“Amit szívedbe rejtesz, szemednek tárd ki azt ;Amit szemednek sejtesz, szíveddel várd ki azt.”
József Attila

“Szép szerelmem, hát nem érzed? Egy maradt az ég alatt: az, amit két dobbanás közt szíveink kimondnak.”
Szolovjov

“Eljegyeztelek nehéz szerelemre, Téged ki hű vagy és halk mint az ég, S fölesküszöm most szelíd szép kezedre, Hogy el ne hagyjalak, amíg csak élsz!”
Garai Gábor

“Leheverünk a gyepre hol pálmák árnya ring s álmodjuk mindörökre szerelmes álmaink…”
H.Heine

“Kezem feléd nyújtom, szívem neked adom, melyet soha vissza nem kérek, szeress egy életen át úgy, mint ahogy én téged,. Akkor is, ha megöregszünk, és  akkor is, ha már nem élek.”
Ady Endre

“Lelkünk tiszta szerelmével oltár elé megyünk, Hogy egymásnak hűségesküt tegyünk, S ha szerelmünk lángja parázzsá csitulna,  Gyermekünk szemében újra, s újra lobogna.”
ismeretlen

Szabó Lajos

Szerkesztő