You are currently viewing 10 dolog, hogy az esküvőd ne legyen unalmas

10 dolog, hogy az esküvőd ne legyen unalmas

Szerintem abban mindenki egyetért, hogy az egyik legutolsó dolog, amit az ember az esküvőjén látni szeretne, az az ásítás.

Annyi energia és pénz után, amit belefektet a pár, egyszerűen nem lehet unalmas egy esküvő.

1. Ne legyen teljesen idegen mindenki

Az esküvő összehozza a két családot és az ifjú pár barátait – ami általában azt jelenti, hogy adott egy nagy embercsoport, ahol senkisem ismeri a másikat. Ha csak kerülgetni fogják egymást, akkor több idő kell, hogy megtörjön a jég. Mi a megoldás? Ne az esküvő napján találkozzanak először! Persze akinél ez megoldható, mondjuk a barátokkal és a szűkebb családtagokkal. Ha az esküvőn már ismerősként találkoznak, sokkal felszabadultabban közelednek egymáshoz a csoportok.

2. Tartsd magad a menetrendhez

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-10

Természetesen senki sem várja el, hogy katonai precizitással teljen el a nagy nap, a főbb eseményeknek kell csak a helyükön lenniük. Két esemény között, vagy ha a násznép a nagy melegben „megkívánja” érdemes kis szünetet beiktatni, ahol tudnak keveredni a vendégek. Kis zenés koktélozás, olyan helyen, ahol le is lehet ülni. A kis falatkákkal könnyű hangulatba hozni az embereket.

3. Ne hagyd, hogy éhezzenek

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-8

Nem arról van szó, hogy +2-3 fogást kellene rendelni. Csak erre gondolj: falatkák. A majszolás egy kis trükk, ami arra jó, hogy elvegye az étvágyát a vendégeknek. Mégis csak egy egész napon keresztül kell a násznépet szórakoztatni. Ha valaki viszont éhes marad, akkor elkezd unatkozni és rossz hangulata lesz. Tökéletes megoldás erre ezek a kis falatkák, ami lehet empadna, poharas leveskék (soup shooters), zöldségnyársak, vagy akár sült sajtos makaróni labdák. Korábban írtunk arról, hogy akár az étel is lehet a középponban.
A vendégek fel fognak frissülni, ha kaphatnak pár falatkát a ceremóniák után. Nem beszélve arról, hogy ez is alkalom lehet a beszélgetésre.

4. Gondolj a végére is

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-7

Pontosabban gondolj azokra a vendégekre, akik messziről jönnek. Szervezz nekik szállást, hogy ne kelljen azon aggódniuk, hogy hogyan fognak majd hajnalban haza autókázni. Ez az egész család hangulatára rányomhatja a bélyegét.
Ha pedig korábban indulnak haza, akkor könnyen megindíthatja a vendégsereg idő előtti hazamenetelét.

5. A helyszín

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-6

Lehet izgalmas helyszínt is választani, mely eleve egy extra töltetet adhat az esküvőnek. Természetesen egy izgalmas helyszínt a költségvetés is erősen behatárolja, de van esély rá, hogy sikerül jó áron kifogni valami különleges helyszínt. Ilyen izgalmas helyszín lehet akár egy pajta, vagy kúra, kastély, esetleg egy múzeum is. Különleges esküvői helyszínekről korábban itt írtunk.

6. Fordítsd kellő energiát az ültetési rendre

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-5

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor egy asztalhoz ültetnek olyanokat, akik sosem látták egymást. Csoportosíts! Olyan embereket ültess egymás mellé, akik vagy ismerik egymást, vagy tudod, hogy van bennünk valami közös és biztosan jól ki fognak jönni.
A jó ültetésrend tulajdonképpen egy díjmentes módja a vendégek szórakoztatásának.

7. Ünnepi beszédekkel óvatosan

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-4

Nagyon jó dolog a tószt egy ilyen ünnepi eseményen, de mint mindent ezt is túlzásba lehet vinni. Egy-egy rövid buzdító, vicces köszöntőt mindenki szívesen hallgat. A túl hosszú és unalmas beszédek viszont kizökkenti a vendégeket. Érdemes ebben a kérdésben a vőféllyel, vagy a ceremóniamesterrel konzultálni előre.

8. Előadók

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-3

Manapság nálunk is egyre divatosabb további szolgáltatók meghívása. Legyen az egy ismertebb ember, stand-up előadás, tűzzsonglőrök, vagy bárki, aki fél-vagy egy órás műsorával lenyűgözi a vendégeket.

9. Esküvői torta

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-2

Az esküvő tortát általában felvágják. A nagy része el is fogy, ezért érdemes megfontolni az édesszájúak kedvéért a további aprósüteményeket. Lehetnek ezek cupcake-ek, whoopie, oreo falatkák, melyeket lehet csomagolni, dobozolni a vendégeknek az útra.

10 Relax

ne-negyen-unalmas-az-eskuvo-1

Az esküvőt akármennyire is élvezi az ifjú pár, szinte mindig vannak stresszes pillanatok. Ez a menyasszony és a vőlegény nagy napja. Azonban, ha egy-egy kisebb bakit túl komolyan vesz valaki, akkor lehet, hogy egész estére elromlik a hangulat. Sajnos azzal előre számolni kell, hogy mindig van valami, ami félresiklik, de haladni kell tovább, hogy legalább minden más jól sikerüljön.
Gondolj arra, hogy a vendégsereg biztosan nem fog jól szórakozni, ha a házigazda ideges! Szóval csak nyugalom és inkább élvezzétek a nagy napot!

FOTÓK: LAURA MURRAY PHOTOGRAPHY, CHRISTA ELYCE, HYER KÉPEK,  MICHELLE LINDSAY PHOTOGRAPHY,  SNAP PHOTOGRAPHY,  RUGÓS PHOTO, LAUREN FAIR PHOTOGRAPHY,  LEVI STOLOVE PHOTOGRAPHY, MELISSA SOULE PHOTOGRAPHY,  M & E PHOTO STUDIO,  JORDAN BRIAN PHOTOGRAPHY

Szabó Lajos

Szerkesztő