Édesség bár esküvőre anik bútorokkal
Édesség bár esküvőre anik bútorokkal

11 tipp, a stílusos és gyönyörű vintage esküvőhöz

Akár rusztikusat, akár elegáns estélyt, vagy egy „A nagy Gatsby” ihlette estét tervezel, először győződj meg róla, hogy az alapok és a feltételek meg vannak-e hozzá.

1. Vintage stílus

vintage_4

Sokan összekeverik a vintage stílust a rusztikussal. A kettő ugyan nem zárja ki egymást, de két külön dologról beszélünk. Természetesen a vintage-nek is lehetnek rusztikus elemei. Rá inkább az antik részletek, a csipke, a régi világ elemei -melyek megállják a helyüket a mai világban is-, esetleg viharvert dekorációs elemek a jellemzők.

2. A helyszín befolyásolja a dekorációt

A vintage esküvői témát, lehet alkalmazni szinte bármilyen helyszínen, csak vedd figyelembe a helyszín sajátosságait is. A kiválasztott hely tovább finomíthatja a stílust. Egy bálterem a legalkalmasabb a Gatsby filmből ismert bulikra, míg egy pajta, vagy tanya a rusztikus, antik vonalra tökéletes megoldás.

3. Vintage témájú értesítők

Vintage save the date kártya álló
Vintage save the date kártya álló

A save the date kártyák, vagy meghívók már kis betekintést engednek az esküvő hangulatába. Ha sikerül igazán jót alkotnod, akkor a vendégek már nagyon kíváncsiak lesznek az eseményre. Érdemes hasonló színvilágot teremteni, használni egy-egy motívumot, vagy dizájnelemet következetesen, ami az esküvőre is jellemző lesz.

4. A legjobb virágok

Vintage menyasszonyi csokor
Vintage menyasszonyi csokor

A csokrot és a virágokat is a stílus jegyében érdemes összerakni. Egy vintage csokor laza, kötegelt vadvirágokból is állhat. Egy kis gypsophila (Baby’s Breath flower), craspedia (Billy Balls flower) eleve bájos tud lenni. Használhatunk még rózsaszín rózsát, hortenziát és dusty miller-t is. Ha további virágötleteket szeretnél, kérdezz meg egy virágüzletet, hogy miket javasolnak, milyen virágok lesznek elérhetőek abban az időszak ebben a stílusban, amikor az esküvő lesz.

5. Antik kitűzők

Vintage kiegészítő a vőlegénynek
Vintage kiegészítő a vőlegénynek

A vőlegényen általában egy nagy fejű (esetleg több kisfejű) virágdísz szokott lenni a hajtókáján. A legjobb megoldás azonban ebben a stílusban, ha nem virágot tűzünk fel, hanem szintén valami régit. Lehet ötletet meríteni akár a választott helyszínből is.

6. Családi részletek

Egy vintage esküvő nem lenne teljes anélkül, hogy néhány meghitt, személyes családi részletet ne csempésznénk be valahová. Legyen az régi családi fotók, vagy kártyák az asztalon, kis csipke a Nagymamától, melyet menyasszonyi csokor nyelére tekerve további érzelmi töltetet adhatnak a dekorációs elemeknek.

7. Élő Zene

vintage_9

Az igazi régi hangulatot egy jó élőzenés zenekar tudja meghozni (fúvósokkal, talpas állómikrofonnal…). Az élőzenekart a vacsora és az ünnepélyesebb események után felválthatja egy jó DJ, aki kellő átmenetet tud csinálni a zenekar után a hajnalig tartó mulatozásba, vagy esetleg későbbi after party-ba.

8. Vintage asztaldíszek

Vintage asztaldíszek esküvőre
Vintage asztaldíszek esküvőre

A semleges elefántcsont, ezüst, bézs színvilágú asztaldíszek pasztell árnyalatú kiegészítők, vagy színes üvegek mind remek asztaldíszek lehetnek. Nem muszáj mindent virágból megoldani, helyette használjunk antik kiegészítőket. Mondjuk egy halom régi könyv, órák, madárkalitkák kiváló alapok. A lényeg, hogy kevés egyforma elem legyen. Az üvegpalackok nyugodtan lehetnek különböző magasságuak is. Ha két egyforma –mondjuk könyvkupacot- szeretnénk körasztalokra rakni, akkor azok asztalonként máshogy legyenek kipakolva. Ez is színesíti a dekorációt.
Vintage dekorációs kellékeket találhatsz webáruházunkban is bérlésre!

9. Világítás

A helyszín megvilágítása rendkívül látványos és hangulatteremtő lehet, csak vigyázni kell, hogy mit mivel. A klasszikus kristály csillárok gyönyörű kiegészítői lehetnek egy bálteremnek, míg a kis lámpások, füzérek a csupasz fákra fellógatva egy szerény pajtában, vagy tanyán mutatnak igazán jól.

10. Tálalóasztalok elegáns megjelenése

Édesség bár esküvőre anik bútorokkal
Édesség bár esküvőre anik bútorokkal

A desszert asztal egy kiváló lehetőség arra, hogy kiemeljük egy helység adott szegletét. Itt el lehet kápráztatni a vendégeket, ha nem egy egyszerű szervizasztalként tekintünk rá. Nosztalgikus süti üvegek, antik asztalokon tálalva, falatnyi sütik, köztük kis üdvözlő, vagy üzenő táblák. Ezzel meg is érkeztünk a Candy Bar jellegű dekorációhoz is.

11. Társalgó kiegészítői

Antik bútorok vintage esküvőn
Antik bútorok vintage esküvőn

Hozd össze a dekorációval pihenésre, beszélgetésre szolgáló tereket. Ha van rá mód, szerezz egy-egy kölcsön kapott (vagy a rendezvényhelyszínét felhasználva) vintage stílusba illő foteleket, karosszékeket, asztalokat.

FOTÓK: PAPER CRANE PHOTO, CONNECTION PHOTOGRAPHY, CLARY PHOTO, DAVE ROBBINS PHOTOGRAPHY, VITALY M PHOTOGRAPHY, ASHLEY SLATER PHOTOGRAPHY, ASHLEY SLATER PHOTOGRAPHY

Szabóné Angyal Krisztina

Esküvői dekoratőr