You are currently viewing 10 legromantikusabb város nászutasoknak

10 legromantikusabb város nászutasoknak

Egy internetes szavazás alapján, íme a 10 legromantikusabb város listája nászutasoknak.

Jó hír, hogy némelyik nincs is nagyon messze!

Párizs

A fény városa. A lista élén Párizs áll, mint a legromantikusabb város, és nem véletlenül. Képzeljünk el egy napot tejeskávét kortyolgatva, … az apró kis utcákban bisztrók, a Champs-Élysées mentén megannyi kirakat… A Sacre-Coeur bazilikából tökéletes kiáltás nyílik a városra, és persze az Eiffel-toronyról nem is beszélve, ahol szó szerint az egekben érezhetik magukat az ifjú párok.
A nászutat könnyedén meg lehet tölteni kultúrával és modern művészettel a Centre Pompidou-ban és a régi klasszikusokkal a Louvre-ban. Ebben a városban csak az emberek figyelésével is el lehet tölteni egy estét, akár pezsgőt kortyolgatva.

Párizs, a legromantikusabb város nászutasoknak

Ha már ott vagy, érdemes..

Tégy egy sétát a Szajna partjain. Az út mentén találkozhattok Párizs legrégebbi hídjával a Pont Neuf-al. Mindenképpen érdemes látni a Notre Dame katedrálist is. Éjjel, pedig várnak Párizs leghíresebb jazz-klubjai (pl: Le Caveau de la Huchette).

Velence

A romantika emblematikus városa. Mindenki ismeri a vízi utakat, melyeket gondolákon lehet bejárni. Velence csak nagyon kevéssel maradt el az első helyezettől. Egyedülálló elrendezése, kanyargós, szűk utcái és csatornái hívják életre a csodát.
Nem szabad azonban kihagyni az olyan turisztikai foltokat, mint a Piazza San Marco-t a város főterén, a Ponte dell ‘Accademia nevű hidat, mely az egyik Velence négy hídja közül.
Felejthetetlen lehet a Grand Canal egy csónakkal. Utazhattok vízibusszal (úgynevezett vaporetto-val), mellyel meglátogathatjátok a közeli Murano szigetét, ahol a híres üveg-fúvókat nézhetitek meg, vagy ott van még Burano, ami a csipkekészítésről híres.

Velence

Ha már ott vagy, érdemes..

Nincs jobb módja Velence felfedezésének, mint a séta. Egyszerűen nem lehet eltévedni. Kezdjétek a Piazza San Marco-val és a hozzá vezető mellékutcákkal. Érdemes betérni a Bacaro nevű borozóba és kinyittatni egy üveg Chianti-t délután.

Róma és Florence

Ez a két újabb olasz város fej-fej mellett végzett a szavazáson. Mindkét város helyezésének meg van a maga oka. Róma egy energikus város, mely elég energiával tölt fel, hogy megcsodálhassuk az olyan gigantikus műemlékeket, mint a Colosseum, vagy a Szent-Péter bazilika.
Florence városa a reneszánsz hangulatról szól. Mindenhol Michaelangelo és a Bottichelli művészete köszön vissza.

roma

Ha már ott vagy, érdemes..

Rómában, ha fagyi, akkor Il Gelato di San Crispino! Nézzétek meg a város híres szökőkútjait éjszaka is.
Ha a Trevi-kút túl zsúfolt lenne, irány a Piazza Navona. Ahol talán tényleg teljesül a kívánságotok, ha dobtok egy érmét :-).
Firenzében a Palazzo Pitti (az egyik legnagyobb palota a városban) tetején mesés a kilátás.
Tegyetek Ti is egy zárat a hídon Ponte Vecchio hídra és dobjátok a kulcsot az Arno folyóba. Ha így teszel, a legenda szerint a szerelem örökké fog tartani.

New York City

Lehet sokakat meglep, de az Egyesült Államok egyik legromantikusabb városa valóban New York. Itt születnek az internetet elárasztó, csupa virág, hihetetlen méretű esküvők.
Találhatunk számtalan romantikus pillanatot a városban. Kezdve egy piknikkel a Cenrtal Parkban, egy séta a Cloisters múzeumban, vagy egy gyertyafényes vacsora West Village-ben, akár a szárazföldön, akár a tengeren. A Times Squere azonban egy turisztikai csapda! Természetesen, mint látványosság megéri megnézni, de találhattok jobb és romantikusabb időtöltést, mondjuk a SoHo utcáin, vagy a gyepen pihenve a Bryant Park-ban a felhőkarcolók között.

New York

Ha már ott vagy, érdemes..

Séta Manhattan-ben, Brooklynban egészen a Brooklyn hídig (kis pihenés a Grimaldi Pizzérában), majd tovább a sétányon, ahol csodálatos kilátás nyílik a városra.

Honolulu

Honolulu esetén megtalálhatjátok az összes elemet, amitől izgalmas és romantikus lehet a nászút. Pörgős éjszakai élet, csodálatos éttermek, minden amit egy nagyvárosban is elvárhattok.
Tölts el egy délutánt ruha vásárlással, nézd meg az újonnan átépített Waikiki Beach-et, és tegyetek egy túrát a Diamond Head csúcsára (hatalmas vulkán kráter a szigeten).

Honolulu

Ha már ott vagy, érdemes..

Öleld át a párod a Foster Botanikus Kertben egy padon. Majd vegyetek részt egy szórakoztató (és egyben ijesztő) szellemtúrán. Valószínűleg még szorosabb lesz az ölelés :-). További részletek itt: OahuGhostTours.com

Barcelona

Még ha nem is vagytok az építészet szerelmesei, akkor sem lehet elmenni Antoni Gaudi szürreális tervei mellett, mely megtalálható egész Barcelonában. Lásd a még mindig befejezetlen Sagrada Familia bazilikát, mely akkora gigantikus és részletes építmény, hogy Gaudi 43 évig dolgozott rajta.
Sétálgassatok a hűvös üzletek és kávézók között a Las Ramblas utcáján, ami Barcelona legpezsgőbb és leghíresebb része.

barcelona-1

Ha már ott vagy, érdemes..

Ugorj be egy flamenco show-ra (olyan helyre, mint a Tablao Flamenco Cordobes), itt meg is tanulhattok néhány mozdulatot.

San Francisco

A város garantálja a finom ételeket és a pihentető nagyvárosi hangulatot. Az osztriga kedvelőinek ajánljuk a Fisherman Wharf éttermet. Ajándéktárgyak vásárlására pedig ott a Union Street.
Menj fel a az Inspiration Pont-ra, Presido-ban. További célok lehetnek a romantikus Vantage Angel Island, az Alcatraz, és a San Francisco-öböl.

san-francisco

Ha már ott vagy, érdemes..

Tegyetek egy sétát a toronymagas vörösfenyők között a Muir Woods National Monument-ben. A visszavezető úton megcsodálhatjátok a Golden-Gate hidat is. Próbáljátok ki a világ leghíresebb villamosát is.

Bécs

Ausztria fővárosa, egy egészen közeli célpont. Nemrég meg is kapta a világ legélhetőbb városa címet.
Sok kis üzlet, kávézó az utcákon (Kärntner Straße). Ne felejtsük el megkóstolni a valódi bécsi szeletet, melyet igazából borjúhúsból készítenek. És persze a Sacher torta sem maradhat ki.

wien

Ha már ott vagy, érdemes..

Ha nem vagytok a klasszikus zene kedvelői, akkor is érdemes úgy betérni Mozart városába, hogy meghallgattok egy igazi zenekart. Javasoljuk a Bécsi Filharmonikusokat, talán az egyik legszebb hangzást nyújtják.

London

A tökéletes hely utazó nászutasok számára. Nagyon sok a látnivaló, a múzeum (Victoria & Albert, vagy a Tate Modern múzeum). Ha sikerül szezonban érkeznetek, megnézhettek egy Shakespeare játékot a Globe színházban, ahol nincs tető, mindent a szabad levegőn élvezhetünk. Az előadás után keressetek egy padot a Temze folyó partján (lehetőleg, ahol kiáltás nyílik a Szent Pál-katedrálisra) és egyszerűen élvezzétek egymás társaságát, mint friss házasok.

London

Ha már ott vagy, érdemes..

Foglaljatok egy saját kapszulát a London Eye-ra (hatalmas óriáskerék, mely tetején 25 mérföldes távolságra is ellátni tiszta időben)

Prága

A legjobb szó rá a „mesebeli”, akár egy kastély a domb tetején. Télen (amikor látszólag kevesebb a turista) látszik igazán, hogy Prága a drámai építészet csodája. Töltsetek el egy napot a város feltárására, nézzétek meg a Prágai Várat, majd vissza az Óvárosi térre, ahol megtekinthetitek a 600 éves csillagászati órát.

Prága

Ha már ott vagy, érdemes..

Van egy fenomenális étterem közvetlenül a folyó partján, a Kampa Park (www.kampagroup.com).
Egy elköltött ebéd után menjetek át a Károly-hídon, melyen sétálgatva olyan érzés, mintha visszarepültetek volna az időben 200 évet.

Fotók: SHUTTERSTOCK,FRÉDÉRIC BAYLE PHOTOGRAPHE, ASTAMI PHOTOS, FLYTOGRAPHER, ROCHELLE CHEEVER

Szabó Lajos

Szerkesztő