You are currently viewing Ne csak Önnek legyen emlékezetes! – Pyropont

Ne csak Önnek legyen emlékezetes! – Pyropont

firework-507623_640“Nem tudom mit vegyek neki! Azt mondja semmire sincs szüksége. Azt mondja ne is ünnepeljük meg. Elég egy szál virág vagy egy üveg bor meg két puszi. Na persze, mintha nem számítana, ünnep-e vagy hétköznap.”

Ugye  ismerősek  ezek  a  mondatok? Akár  a  párunk  születésnapjáról  van  szó,  akár házassági évfordulóról vagy a szüleink születésnapjáról, sokszor óriási fejtörésbe kerül az igazi ajándék megtalálása, ami nem csak emlékezetes, hanem a megajándékozottnak is nagy örömet okoz. A negyedik x felett az ember szívesebben ünnepel visszafogottan, vagy legalábbis azt hiszi, hogy ez így illendő.

A házi tűzijáték nem az az ajándék, amelyet egy felnőtt férfi vagy egy idős házaspár magától kérne az ünnep fényének emelésére –mert úgy érezhetik, hogy fölösleges, vagy gyerekes,  komolytalan  –  viszont  biztosak  lehetünk  benne,  hogy  óriási  örömet  és meglepetést okozhatunk vele.

A férfiak mindig is nagyon szerettek játszani a tűzzel, ezt a késztetésüket a civilizáció keretei között meglehetősen vissza kellett fogniuk. Legyen a párunk felnőtt férfi, érett és megfontolt, ha azt szeretnénk látni, hogy csillogó szemekkel bámulja a pirotechnika segítségével  megjelenített  látványosságunkat,  vagy  tapsikol,  esetleg  kiabál,  mint  egy gyerek, bátran lepjük meg a szikra, a füst és karakteres hanghatás elegyével, azaz egy házi tűzijátékkal.

Szüleink köszöntésekor picit szárnyaljunk vissza a nosztalgia szárnyán, képzeljük el, hogy mekkora csoda volt még a tűzijáték, amikor ők voltak gyerekek. Nekünk hétköznapi jelenség, nekik  sokáig nem  hogy  egy évben  egyszer  lett volna  rá alkalmuk,  hanem évtizedekig  még  ezt  is  elvették  tőlük.  Varázsoljuk  elő  az  idősebb  korosztályból  a gyereket, szerezzünk nekik egyszerre felemelő és fergeteges élményt.

A házi ünnepségünk meghívottjai hetekig és hónapokig fognak a finom ételeket és a kellemes  társaságot  megkoronázó  látványosságról  beszélni,  amely  valóban feledhetetlenné tette az eseményt. Egy igazi háziasszony a tüzet is kézben tartja, hogy a családja eljátszhasson vele vagy hogy elgyönyörködjön benne!

http://pyropont.hu/

Szabó Lajos

Szerkesztő