esküvői meghívó csipkével
esküvői meghívó csipkével és szalaggal rajta kis szív

Legjobb esküvői meghívó tippek

1. Határozd meg az esküvő stílusát, tematikáját

Az esküvői meghívó az első amivel a vendégek találkoznak és bepillantást kaphatnak az esküvő stílusáról. A lényeg, hogy a meghívó tartalmazza a rendezvény helyszínét és idejét, magát a meghívás tárgyát és egyéb fontos közlendőket. Alapvetően az irányt kell meghatározni, hogy klasszikus és elegáns, vagy modern és extravagáns. Majd ezek után érdemes végigböngészni az internetet meghívő ötletek után.

kihajtható esküvői meghívó
kihajtható esküvői meghívó lila színnel és strasszal

2. Válaszd ki az esküvői meghívó színvilágát

Érdemes az esküvő színvilágát, esetleg motívumokat is beépíteni. Ha megvan nagyjából milyen grafikát szeretnék, válasszunk hozzá illő anyagot és nézzük meg a meghívó összhatását. Az elefántcsont, krém, vagy fehér párosítva egy fekete vagy arany betűtípussal klasszikus megjelenést adhatunk az esküvői meghívónak. Jó választás ha hivatalos formában szeretnénk az esküvőre invitálni.

kerek esküvői meghívó
kerek formájú esküvői meghívó

3. Játsz az alakkal és a méretekkel

Általában a sztenderd postai méretű borítékban rejtőzik az esküvői meghívó, mely természetesen lehet más méretű és alakú egyaránt. Lehet négyzet, vagy kör alakú, vagy akár térbeli formák, mint például a henger. Csak egy dolgot kell észben tartani, hogy ha nem sztenderd borítékban szeretnéd feladni a meghívót, az jelentősen növelheti a költségeket.

4. Fontold meg a költségeket.

A különböző betűtípusok színárnyalatainak és festék anyagainak más az ára. És természetesen a papírok anyagaiban is nagy különbségek vannak. Pláne ha van benne dombornyomás és egyéb extrák. Árak tekintetében nézz körbe ezzel foglalkozó cégeknél is, hogy képbe kerülj a költségekkel. Jó lehetőség erre esküvői cégadatbázisunk, ahol egyszerre ajánlatot tudsz kérni a meghívóval foglalkozó szolgáltatókkal minden kötelezettség nélkül.

5. Győződj meg arról, hogy rendesen olvasható-e

A mintákkal, a színekkel és a betűtípusokkal való játék visszaüthet, ha nem lesz eléggé olvasható az esküvői meghívó. A sárga, vagy a pasztel színeket nehezebb olvasni, ugyan ez a helyzet a nagyon díszes betűtípusokkal is. Elég ha csak egy-egy címsor nagyon díszes. Mivel általában sok információt kell megjeleníteni érdemes átgondolni az elrendezést. Jut hely mindennek, nem az a megoldás, hogy 6-os betűméretet választunk 🙂 Ha esetleg mégsem át kell gondolni az esküvői meghívó méretét, vagy alakját.

ális esküvői meghívó
ovális esküvői meghívó kihajtható pausz papírral

6. A tartalom, csak okosan

A tartalom irányát az esküvői meghívó stílusa is meghatározza. Ne válasszunk egy klasszikus megjelenésű meghívóba vicceskedő, esetleg pajzán szöveget. Vannak erre a célra modernebb vidám megjelenésű esküvői meghívók. Rossz választás esetén nem minden vendég fogja díjazni az esetleges poént.

7. Nem lehet elég korán kiküldeni

Manapság a felgyorsult világban úgy gondolják a párok, hogy egy-két hónappal előtte elég kiküldeni a meghívót. Ez egy baráti társaság esetében megállja a helyét, de a széles rokoni körben már nem. Gondoljunk az idősebbekre, vagy a családosokra. Nekik nem árt, ha jóval korábban tudnak az esküvőről. Amint megvan a helyszín és az időpont, a következő lépésnek a meghívó kiküldésének kéne lennie. Ne feledjük a esküvőszervezés leggyakoribb buktatóit, melyeket korábbi cikkünkben taglaltunk.

8. Visszajelzés

Visszajelzési információkat ne felejtsük el beleírni és határidőt szabni, mert ebből lehet majd tudni, hogy mennyi lesz a végleges létszáma az esküvőnek.

Esküvői meghívó mellé válasz lap
esküvői meghívó mellé levelező lap, melyen válaszolhat a meghívott

9. Bélyeg a válaszborítékon.

Vannak akik olyan esküvői meghívót választanak, amelyben a visszajelzést nem (csak) e-mailben, vagy telefonon várják, hanem válasz levélben. Ilyenkor egy borítékot, vagy levelező lapot tesznek az esküvői meghívó mellé, melyet kitöltve a vendég megírhatja válaszát, vagy az esetleges jókívánságait. Erre ne felejtsünk el bélyeget ragasztani, ne a vendégnek keljen.

10. Nem kell mindenkit meghívni

Nézd át a vendéglistát és csoportosítsd az embereket családok szerint. Fogalmazd úgy, hogy a családot hívod meg. Élettársi kapcsolat esetén pedig “és párja” szerepeljen.

Szabó Lajos

Szerkesztő

Egy Hozzászólás

  1. Tünde

    Érdeklődni szeretnék ez a meghívó milyen árban van?
    ELEGÁNS MEGHÍVÓ BARACK FEHÉR SZÍNBEN

Comments are closed.