You are currently viewing Milyen legyen a koszorúslány ruha?
Mályva színű koszorúslány ruha

Milyen legyen a koszorúslány ruha?

A koszorúslány ruha kiválasztása kényes kérdés lehet. Ha nem vigyázunk a legjobb barátnők is könnyen össze veszhetnek rajta. Érdemes kikérni mindenkinek a véleményét, és ezek alapján közös nevezőt találni.

5 szempont a tökéletes koszorúslány ruha kiválasztásához
A lányok ruhája is harmóniában kell, hogy legyen az esküvővel. Az első szempont a hossz. A két leggyakoribb a térdig és a földig érő. A második szempont a stílus. Jelenleg népszerűbbek közé a pánt nélküliek, v-nyakú és a spagetti pántos fazonok tartoznak. A következő szempont a dizájn. A koszorúslány ruha lehet egyszerű, szórakoztató, konzervatív, vagy elegáns. A negyedig szempont a megjelenés. Lehet egyszínű, vagy több színű, esetleg mintás, és így tovább. Az utolsó szempont a színvilág. Talán a szín kiválasztása a legnehezebb, mert egy-egy színnek nagyon sok árnyalata lehet. Fontos döntés mindegyik, de azt kell szem előtt tartani, hogy nem a koszorúslány ruha az esküvő középpontja.

Hol szerezhetem be?
Manapság szinte menyasszonyi ruha boltban, vagy ahol alkalmi ruhákat tartanak, jó eséllyel találunk szép darabokat, de nézz körbe esküvői cégadatbázisunkban is

Mi is az a koszorúslány ruha? 
A hagyomány egészen a római korból ered, ahol is azért öltöztek a menyasszony mellett a lányok egyforma ruhába, hogy az ártó szellemek ne tudják megkülönböztetni, melyik is a menyasszony. Mert ha rájönnek akkor elragadják.

Padlizsán lila koszorúslány ruha
Padlizsán lila koszorúslány ruhák hozzá illő csokrokkal

Hogyan viselje a ruhát a koszorúslány?
Legalább annyira fontos, mint a menyasszonyi ruha, aminek kiválasztásáról itt írtunk. Tekintve, hogy ez a darab is egész nap a lányokon van, ezért nem ért ha jól érzik magukat benne és kényelmes. Ehhez a komfortérzéshez a jó választás is hozzájárul. Érdemes a menyasszonyi ruháéhoz hasonló stílusút választani, hogy harmonizáljon az esküvő többi elemével. Könnyen beláthatjuk, hogy egy csillogó és csupa szín esküvőn nem a konzervatív megjelenés a legjobb választás. Érdemes olyan színvilágot választani, ami kiegészítő szín lehet az esküvő fő színvilágának. A viseletnél fontos szempont még az évszak és az időjárás figyelembe vétele.

Íme egy kis segítség képekkel, hatalmas galéria koszorúslány ruhákból.

Szabó Lajos

Szerkesztő