Mályva színű koszorúslány ruha
Mályva színű koszorúslány ruha

Milyen legyen a koszorúslány ruha?

A koszorúslány ruha kiválasztása kényes kérdés lehet. Ha nem vigyázunk a legjobb barátnők is könnyen össze veszhetnek rajta. Érdemes kikérni mindenkinek a véleményét, és ezek alapján közös nevezőt találni.

5 szempont a tökéletes koszorúslány ruha kiválasztásához

A lányok ruhája is harmóniában kell, hogy legyen az esküvővel. Az első szempont a hossz. A két leggyakoribb a térdig és a földig érő. A második szempont a stílus. Jelenleg népszerűbbek közé a pánt nélküliek, v-nyakú és a spagetti pántos fazonok tartoznak. A következő szempont a dizájn. A koszorúslány ruha lehet egyszerű, szórakoztató, konzervatív, vagy elegáns. A negyedig szempont a megjelenés. Lehet egyszínű, vagy több színű, esetleg mintás, és így tovább. Az utolsó szempont a színvilág. Talán a szín kiválasztása a legnehezebb, mert egy-egy színnek nagyon sok árnyalata lehet. Fontos döntés mindegyik, de azt kell szem előtt tartani, hogy nem a koszorúslány ruha az esküvő középpontja.

Hol szerezhetem be?

Manapság szinte menyasszonyi ruha boltban, vagy ahol alkalmi ruhákat tartanak, jó eséllyel találunk szép darabokat.

Mi is az a koszorúslány ruha? 
A hagyomány egészen a római korból ered, ahol is azért öltöztek a menyasszony mellett a lányok egyforma ruhába, hogy az ártó szellemek ne tudják megkülönböztetni, melyik is a menyasszony. Mert ha rájönnek akkor elragadják.

Padlizsán lila koszorúslány ruha
Padlizsán lila koszorúslány ruhák hozzá illő csokrokkal

Hogyan viselje a ruhát a koszorúslány?

Legalább annyira fontos, mint a menyasszonyi ruha, aminek kiválasztásáról itt írtunk. Tekintve, hogy ez a darab is egész nap a lányokon van, ezért nem ért ha jól érzik magukat benne és kényelmes. Ehhez a komfortérzéshez a jó választás is hozzájárul. Érdemes a menyasszonyi ruháéhoz hasonló stílusút választani, hogy harmonizáljon az esküvő többi elemével. Könnyen beláthatjuk, hogy egy csillogó és csupa szín esküvőn nem a konzervatív megjelenés a legjobb választás. Érdemes olyan színvilágot választani, ami kiegészítő szín lehet az esküvő fő színvilágának. A viseletnél fontos szempont még az évszak és az időjárás figyelembe vétele.

Íme egy kis segítség képekkel, hatalmas galéria koszorúslány ruhákból.

 

Szabó Lajos

Szerkesztő