Esküvői nyomda

EsküvőNyomda – Milyen a jó esküvői meghívó?

Életetek egyik legnagyobb és legfontosabb döntése az, amikor elhatározzátok, hogy örök hűséget fogadtok egymásnak, és megházasodtok!
Tudassátok ezt családtagjaitokkal és barátaitokkal olyan különleges formában, hogy mindenki számára világos legyen, hogy ez egy felejthetetlen és megismételhetetlen alkalom lesz.

Az esküvői meghívó nemcsak egy egyszerű levél, ez az esküvőtök előhírnöke, mivel a meghívottak általa már sokat megtudhatnak a közelgő „Nagy Napról”!
Ha ügyesek és kreatívak vagytok, akkor egyedi esküvői meghívót is kitalálhattok, ami tükrözi az egyéniségetek és az esküvő stílusát is.

Ez például az egyik utazni szerető párunk meghívója:

Esküvői nyomda

Itt találtok meg több infót erről a meghívóról: Beszállókártya meghívó

Amikor én annak idején megkaptam Séllei Lilla divattervező barátnőm meghívóját, azonnal tudtam, hogy itt bizony egy bohém esküvőre leszünk meghívva, tehát a tornacipő és a farmer nem lesz kérdéses:

Esküvői nyomda

Tartalmi részek, szöveg

Az esküvői meghívó a helyszínen és időponton kívül sejteti az esküvő stílusát is, ezért mindenképpen javasolt előtte beszélnetek a dekorosotokkal is, hogy megbeszéljétek az elképzeléseteket a helyszínről, díszítésről és a színvilágról.
Gondoljátok át például, hogy klasszikus/elegáns vagy bohém/modern esküvőt szeretnétek. Találjátok ki, hogy melyik színek állnak hozzátok a legközelebb, és hogy ezek mennek-e egymáshoz. A színeket mindig úgy válasszátok meg, hogy olvasható legyen a meghívó szövege!

Itt találhattok különböző stílusú meghívókat: Meghívók

Egy átlátszó meghívón teljesen más színeket lehet használni:

Esküvői nyomda

Az átlátszó meghívókról itt tudtok érdeklődni: Kapcsolatfelvétel

Keressetek rá esküvői meghívók képeire magyar és külföldi oldalakon, hogy ötleteket merítsetek. Mentsétek le azokat a képeket, amik tetszenek, hogy meg tudjátok majd mutatni a grafikusoknak és dekorosoknak a megbeszéléseken.

Erről a meghívóról például már mindenki tudni fogja, hogy egy elegáns esküvőre hivatalos:

Esküvői nyomda

Jól gondoljátok át, és írjátok meg a szöveget. A meghívó legfontosabb részei a következők: „Meghívó” vagy „Esküvői meghívó” címzés,  idézet, majd a meghívás szövege, amely tartalmazza a helyszínt és az időpontot, majd a nászajándék szöveg, és végül a visszajelzés.
Ezekre találtok mintákat az oldalunkon: Szövegek, idézetek

Azt tanácsoljuk, hogy ne legyen túlzsúfolt a meghívó, tehát ne írjatok bele túl sok szöveget. A helyesírást ellenőrizzétek le helyesírás ellenőrző programmal is. Bár mi is átolvassuk, de felelősséget nem tudjuk vállalni az általatok megírt szövegekért, ezért a mintapéldányt nagyon tüzetesen minél többen olvassátok át. Ekkor ne csak a helyesírásra figyeljetek, hanem arra is, hogy ne maradjon ki egyik elengedhetetlen rész sem. Nagyon bosszantó például a meghívók kiosztásakor rájönni, hogy lemaradt az étterem címe…

Egyedi tervezés

Amennyiben az esküvői meghívótokban szeretnétek a saját egyéniségetek is belevinni, akkor lehetőségetek van a már elkészült meghívó sablonjainkon módosítani. Itt gondolhattok szinte mindenre, így az anyagra, díszítésre, elhelyezkedésre, színekre…
Arra is van lehetőség, hogy teljesen egyedi meghívót készíttessetek. Tervezőgrafikusaink szeretik a kihívásokat, így az egyedi meghívóknak csak a képzeletek szabhat határt!

A tervezésnek díja van, ezért érdemes már pontosan átgondolt, esetleg vázlatosan lerajzolt tervvel megkeresni minket. Ha saját meghívót szeretnétek, de nem tudjátok, hogy pontosan milyen is legyen, akkor gondolkozhattok például egy rátok jellemző hobbira, sportágatokra, filmre, vagy mesefigurára.

Ez is egy egyedi meghívó, amin a pár megismerkedésének története olvasható:

Esküvői nyomda

Költségcsökkentés

Sokan költségcsökkentés miatt a legolcsóbb helyen rendelik meg a meghívójukat.
Ilyenkor sokszor a rendelés során, vagy után derülnek ki még rejtett költségek, vagy az alapanyagok minősége nagyon gyenge,  vagy az ügyintézés rendkívül nehézkes. Érdemes átgondolni, hogy megéri-e az a különbség, azt a sok időt és feszültséget, amit egy rossz minőségű, áron aluli meghívó okozhat.

Sokan azzal próbálnak pénz megtakarítani, hogy saját maguknak készítik el a meghívójukat.
Ebbe csak akkor fogjatok bele, ha minden felmerülő költséget számításba vettetek, mert az esetek többségében a meghívók ára eléri azokét, amiket egy erre szakosodott cégtől rendeltek, mivel itt nem csak az alapanyagokat kell megvennetek, hanem az elkészítéshez szükséges eszközöket. A ráfordított időről se feledkezzetek meg, mert tapasztalataink szerint az esküvő szervezése közben az idő az, amiből a legkevesebb van a pároknak.
Azt javasoljuk, hogy szánjatok rá egy kicsivel többet, és legyen olyan a meghívótok, amilyet megálmodtatok, és maradjon szabadidőtök más sokkal fontosabb dolgokra!

Az esküvői meghívó nemcsak egy egyszerű levél, ez életetek egyik legfontosabb napjára hívja meg a szeretteiteket. Keressetek minket bizalommal, és tervezzük meg olyan egyedire, mint amilyenek Ti is vagytok!

Írta: www.eskuvonyomda.hu

Szabó Lajos

Szerkesztő