esküvői fotós FotóBese

5 tipp esküvői fotóstól mire figyelj.

Esküvő után okosabbak lehetünk. Érdemes éppen ezért olyanok tanácsát figyelembe venni, akik már túl vannak ilyen témákon, nem kötelező mindent meg is fogadni. Nem is gondolnánk, micsoda segítség például az esküvői képek témakörében kikérni tapasztaltabbak véleményét, hiszen számos kellemetlenséget tudunk így elkerülni. Íme, 5 tipp ebben a témakörben:

  1. Helyszín: Vannak olyan esküvői fotós, akiknél lehet helyszíneket választani, tehát nem csak az esküvőn van jelen, hanem lehetőség van beállított képeket is készíttetni vele. Felmerül az a kérdés, hogy az esküvő helyszínét nem mindig lehet olyan körülmények közé választani, ahol romantikus képek sorát lehetne elkészíteni, ilyenkor távolabb kell utazni, ami az esküvő napján zsúfolt lehet. Jobb, ha előző, vagy netán következő nap készítik el ezeket a képeket, így elkerülhető a kimerülés és az aznapi őrült rohanás. Érdemes másik napon készíteni a kreatív fotókat, hiszen így olyan fényviszonyok között készülhetnek a képek, melyek tökéletesek.
  2. Ne akarjon az ember túl sok fotót, inkább törekedjünk a minőségre, mint a mennyiségre. Hajlamosak vagyunk ilyenkor túlzásokba esni, higgyük el az esküvői fotós tudja, hogy elég lesz az 600 jó és beszédes fotó is, nem kell 2000 db ahhoz, hogy ki tudjuk majd válogatni az igazán megfelelőeket.
  3. Ne mindig az ár, vagy csak a képek alapján döntsük, el kit választunk esküvői fotósnak, fontos, hogy legyen elhivatottsága, hiszen ez egy művészi munka. Ez kell is, hogy a képeken látszódjon, különben sivárak lesznek, olyanok, amiket az ember nem szívesen nézeget a hátralevő életében. Igyekezzünk elolvasni, miket ír az esküvői fotós magáról, szívvel-lélekkel végzi-e a munkáját. Ír-e szakmai blogot vagy érti –e az esküvői ipar aspektusait?
  4. Próbáljuk meg a fotós instrukcióit követni, lehet, hogy nagyon sok jó ötletünk van, de ha jól választottunk, valószínűleg ő tudja, hogy mit miért kér, és inkább törekedjünk kompromisszumokra, ha valamiben nem értünk egyet, hiszen saját önfejűségünk eredményezhet olyan képeket, amelyeket szintén nem szívesen raknánk be az albumba vagy fotókönyvbe.
  5. Időben üljünk le párunkkal egyeztetni ötleteinket, mert elég kínos olyan esküvői képeket nézegetni, amin mi jól érezzük magunkat, de párunk kelletlenül feszeng.

Mindezek mellett a legfontosabb a jó hangulat, nemcsak a fotózáson, hanem az esküvő egésze alatt. Az egymás iránti szeretet, megbecsülés érzése, ha ezek egészen biztos tükröződnek majd az esküvői képek hangulatán és csodálatossá varázsolják azokat egytől-egyig. Mert nincsen szebb ajándék, mint a menyasszony és persze a vőlegény őszinte mosolya.

esküvői fotós FotóBese

Írta: www.fotobese.com

Szabó Lajos

Szerkesztő