You are currently viewing Az esküvő virágai

Az esküvő virágai

Az esküvő virágai elengedhetetlen dekorációs elemek. Gondoljunk csak bele, hogy hány helyen is jelenik meg, kezdve egészen a mennyasszonyi csokortól, kitűzők, koszorúslány csokrok, asztaldíszek, autódíszek során át és még sok más helyen, ahol emelni, fokozni tudják az esküvő helyszínének hangulatát, ünnepélyességét. Az esküvőnkre a virágok kiválasztása gondos feladat, gyakran jobb kikérni megfelelő szakember tanácsát. Az alábbiakban sorra veszünk néhány tipikusnak mondható esküvői virágot, amelyek biztos illenek eme rangos esemény színvonalához, úgymond „örökzöld” résztvevői lehetnek egy esküvőnek.

Tulipán

Ez a fajta virág sok szép színben elérhető, melynek színeivel játszva több stílust is megjeleníthetünk. A fehér vagy halványabb színek alkalmazásával egy könnyed, de mégis elegáns hangulatot tudunk teremteni, míg az erősebb színek alkalmazásával drámaiabb, merészebb hatást kölcsönözhetünk a dekorációnak. Tökéletesen alkalmazható virág egy laza menyasszonyi csokorhoz, asztalközéphez, viszont nem javasoljuk kitűzőnek, mert elég lapos hatást kelt egy szál tulipán magában. A tulipán a tavasz virága, szezonon kívül beszerezni nehéz és nem olcsó mulatság, elsősorban inkább tavaszi esküvőkhöz ajánljuk.

Rózsa

A rózsa az örök esküvői kedvenc. Romantikus virág, mely attól függően, hogy milyen színt választunk, még inkább erősíti a jelentését. Például a vörös rózsa nem csak a szerelmet, hanem a szenvedélyt is jelképezi. Bárhol is alkalmazzuk az esküvői dekorációban, mindenhol megállja a helyét, csokorként, asztaldíszként, kitűzőként. Válasszunk olyan virágokat, amelyeknek a feje éppen kinyílt, és kerüljük a túlnyílott rózsákat, melyek rendezetlenül hatnak, illetve a zárt fejűeket, melyek elrejtik eme csodálatos virág természetes szépségét.

Kála

A tökéletes elegancia képviselője eme trombita alakú virág, mely önmagában is megfelelő hatást kelt, mindenféle zöld, vagy kiegészítő virág nélkül. Remek csokrok köthetőek belőle, dekoratív vázába állítva lenyűgöző látványt nyújt asztalközépként és kellő eleganciát áraszt vőlegény kitűzőként is. Bánjunk óvatosan ezzel a virággal, mert könnyen nyomot hagy a ruhán, textilen, így megfelelően takarni kell a szárát.

Margaréta

Amilyen egyszerű ez a virág, annyira kedvelt és sokrétűen felhasználható. Szép csokor köthető belőle, fantasztikusan mutatnak asztaldíszként és változatos színekben elérhető. A tisztaságot és az ártatlanságot sugározza ez a virág. Akár csokorba kötjük más virágokkal, akár szimplán a maga szépségében alkalmazzuk, minden rendezvényen tökéletesen mutat.

Orchidea

Az orchidea egzotikus, trópusi hangulatot árasztó növény, melyet bárhol is alkalmazzuk egy esküvőn, mindig elérjük vele a kellő drámai hatást, legyen szó egy egyszerű díszről vagy díszes menyasszonyi virágcsokorról. Változatos színekben elérhető egészen az egyszerű fehértől kezdve a bíbor lila színen át a különleges zöld színig. Önmagában alkalmazva modern hatást érhetünk el vele, más virágokkal kombinálva, mint például a rózsa egészen különleges megjelenést ad a dekorációnknak.

A virágok kiváló kiegészítői minden esküvőnek. Az egyedi jelentések, melyeket egy-egy virág hordoz, kombinálva a színek jelentésével, tökéletesen képviselhetik az általunk legfontosabb nap mondanivalóját, így igazán fontos része lehet az esküvő szervezésének a megfelelő virág kiválasztása. Válasszunk gondosan és bölcsen, nem minden virág egyenértékű. Győződjünk meg arról, hogy a választott virág illik-e az esküvőnk hangulatával, stílusával kapcsolatos elképzeléseinkbe. És ne felejtsünk el majd néha megállni és élvezni is eme csodálatos virágok illatát, hiszen az esküvőnk napja olyan gyorsan tovaszáll, élvezzük ki minden pillanatát!

+1, a művirágok

Ne feledkezzünk meg azokról a virágokról sem, melyek minden gond nélkül kibírják a nyári 40 fokos meleget és nem hervadnak el napok multán sem. Na de művirág esküvőre? Amennyiben jó minőségű, miért ne? Hiszen ha jó minőségű már egyetlen méterről sem lehet megmondani, hogy igazi, vagy sem. Vannak a piacon annyira prémium termékek is, hogy érintésre is valósághűek (Real touch). Ráadásul már árban is hasonló a két lehetőség. Viszont művirágokból egész évben elérhető minden egzotikus virág is.
Elgondolkodtató nem?

Szabóné Angyal Krisztina

Esküvői dekoratőr