You are currently viewing 3 pár, akik nem engedték, hogy az időjárás tönkretegye az esküvőjüket

3 pár, akik nem engedték, hogy az időjárás tönkretegye az esküvőjüket

A legtöbben azt szeretnék, hogy csodás időben mondhassák ki az igent. Ne legyen borult idő, sem eső. Ez azonban semmi ahhoz képest, amikor az anyatermészet nem viccel. Hazánkban is lehet orkán erejű szél, tornádó, vagy akár futótűz.

Akad azonban akiket az ilyen katasztrofális körülmények sem tántorítanak el attól, hogy pont ott és pont akkor mondják ki az igent. Ilyenkor születhetnek igazán őrült fotók.

Tornádó

eskuvoi-katasztrofa7

Ez a kanadai pár sem valószínű, hogy egy hatalmas tornádót kért volna direkt a fotózás hátteréül. De ha már így alakult, a gyors igen után a fotós még kihasználta a helyzetet és készített néhány gyönyörű felvételt.eskuvoi-katasztrofa4

A lány megosztotta a képeit Facebook-on és ezt írta alá: „Ilyenre vágytam ezen a napon!!!!!!!!!!!! Nem tudok várni azzal, hogy ne post-oljam ki! Biztos vagyok benne, hogy ilyen csak egyszer történhet az életben!”

Hurrikán

eskuvoi-katasztrofa6

Bár úgy tartják az eső jó szerencsét hoz az esküvő napján, viszont a hurrikán biztosan nem. Ez az angol pár a Bertha hurrikán idején házasodtak össze a Wentworth-kastély télikertjében. Természetesen ők sem számítottak korábban a hurrikán érkezésére, de ennek ellenére mégsem akarták megszakítani az esküvőt. Úgy alakult, hogy -annak ellenére, hogy elmosta az eső az egészet- a lehető leggyönyörűbb módon kezelték a helyzetet.

eskuvoi-katasztrofa3

Az eső elkezdett beszivárogni a tetőn keresztül, miközben a pár mondta az esküjüket. A ceremónia végére a helységbe az árvíz is betört.  Az ifjú pár és a vendégek is átáztak, de a szolgáltatók és a fotós nem adták fel. Eközben készültek ezek a képek.

eskuvoi-katasztrofa5

„Ha visszatekintek a képekre, egyetlen dolog még most sem változott” – nyilatkozta a pár a Daily Mail-nek. „Természetesen mi mindig is emlékezni fogunk arra a napra, függetlenül attól hogy mi történt. A képek, az időjárás és minden, soha senki sem fogja elfelejteni ezt a napot. Tökéletes volt.”

eskuvoi-katasztrofa1

Néhány mondat a fotósuk blogjából. Jon Dennis, azt írta: „Nem vagyok biztos benne, hogy helyesen írnák le az esküvőt azok a szavak, amellyel jellemezni tudnám. Ami kezdetben látszólag normális és szép esküvőnek ígérkezett, gyorsan vált katasztrófává, de ekkor vált talán az egyik legkülönlegesebbé és leg emlékezetesebbé is, melynek részese lehetek. Talán ha a valaki úgy gondolja, hogy nem lettek az igaziak a virágok, nem lett eltalálva egy-egy szín, vagy lehetne jobb is az idő, mert „túl meleg” van, esetleg a haj nem annyira tökéletes… akkor emlékezzenek csak arra, milyen is az igazi esküvői katasztrófa. Az esküvő nem az időjárástól, virágoktól, fotóktól, ételektől lesz tökéletes. Az emberektől.”

Futótűz

eskuvoi-katasztrofa9

Biztos vagyok benne, hogy minden pár ösztönösen azt mondaná, hogy „fuss, ahogy tudsz”, ha közölnék velük, hogy futótűz tart a rendezvény felé. De nem ez az oregoni pár, akiknek az esküvőjük majdnem a tűz martaléka lett.

Az áprilisi ünnepségre (mint a filmekben), egy tűzoltóautó érkezett. Majd közölték, hogy evakuálni kell a helyszínt.

„Emlékszem, a lelkész ezt mondta…:” – nyilatkozták a helyi tv adónak, „Össze kell házasodnotok itt és most…”

eskuvoi-katasztrofa8

A tűzoltók is hallgattak a szívükre és lehetővé tették, hogy gyors ünnepségre kerüljön sor. Míg a vendégek átutaztak a szomszédos Drake Park-i helyszínre, a párt lélegzetelállító háttér előtt kaphatta lencse végre a fotós.

A vőlegény az mondta az újságnak, hogy „szebb ünnepség volt, mint amire valaha is gondoltunk volna.”

eskuvoi-katasztrofa2

Mi is csak csatlakozni tudunk Jon Dennis fotós mondanivalójához. Egy esküvőn lehetnek sokkal nagyobb problémák, mint hogy kidurrant egy lufi a bejáratnál.
A lényeg, hogy el kell fogadni azt a helyzetet, ami kialakult és a lehetőségekhez képest abból kell kihozni a lehető legjobbat, ami adódott. Nem szabad fent akadni semmin, mert ilyen nap csak egyszer van.

Szabó Lajos

Szerkesztő