You are currently viewing A legjobb helyszínek esküvőhöz

A legjobb helyszínek esküvőhöz

Egyre jobban úgy tűnik, hogy a hagyományos házasságkötések ideje lejárt. Ma már nem divatos klasszikus termekben esküdni, ezeknek a kora leáldozóban van. Helyette teljesen új divat ütötte fel a fejét, amely alapján a fiatalok sokkal jobban szeretnek a szabadban, egy sátorban vagy éppen egy kastélyban összekötni az életüket. De vajon melyek a legjobb helyszínek esküvőhöz? Ebből a cikkből minden kiderül!

Felkapott helyszínek esküvőhöz

Eljött az a korszaka az esküvőknek, amikor a legtöbb fiatal már inkább a szabad ég alatt mondaná ki a boldogító igent. Manapság már nemcsak a vacsorák helyszínei, hanem már a polgári szertartásokat is itt tartják. Rájöttünk, hogy mennyire idilli lehet egy kastély vagy éppen egy sátras esküvő.

Rendezvényház

A rendezvényházak nagy előnye, hogy akár több száz vendéget is meghívhatunk. Ha nagy esküvőt szeretnétek, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni, hogy megnézzetek egy hasonló helyet. Manapság már ezekből is találtok olyat, amely mellett egy tó vagy folyó található. Ezzel még idillibbé tehetitek a hangulatot. Amennyiben 300-400 fő befogadására alkalmas helyszínt kerestek, akkor szintén körbe nézhettek az interneten, hiszen a legtöbb rendezvényház rendelkezik fűthető sátorral, így még a hűvösebb idő sem okozhat gondot. 

Birtok

A magánbirtokok nagy előnye, hogy viszonylag kevesen szeretnének itt házasságot kötni. Legalábbis egyazon időpontban. Ezekből a helyekből sajnos viszonylag kevés van Magyarországon. Van azonban már olyan helyszín is, ahol óriási bambuszerdőket, egzotikus pálmákat, hatalmas tavakat és homokos partot is megkaphattok egyszerre. Ez az eldugott kis hely maga a csoda, ahova nem hatol be semmilyen zaj, csendes, nyugodt és egyedi. Különleges növényzetével pedig egy szempillantás alatt egy álomvilágban találhatjuk magunkat. 

Kastély

A kastély esküvők nagy előnye, hogy viszonylag távol vannak szinte mindentől. A legtöbb épület több száz éve épült, így igazán rusztikus hatást érhetünk el, ha egy kastélyban kötjük össze az életünket a szerelmünkkel. Egy szálló igazán különleges helyszín lehet, ugyanis szinte bármilyen elképzelés megvalósítható. Itt is lehetőség van sátorban, vagy akár a benti termek egyikében is ünnepelni. A boldogító igent kimondhatjátok a kastély falain belül és kívül egyaránt, a helyszín egyedülálló hangulata biztos mindenkit elvarázsol majd. A kertet általában igény szerint díszítik, minden apró részletbe beleszólásotok van, így a ceremónia minden egyes pillanata csak a tiétek lesz, a ti stílusotokat tükrözi majd. 

Kastély esküvő részletei

A kastély esküvők részleteihez hozzátartozik a helyszín kiválasztása, hogy kint vagy pedig bent szeretnétek tartani az ünnepséget. Ehhez hozzájönnek a díszek, a világítás, az étel, a zene és még sok egyéb apróság. Ezek mindegyikébe segítségetekre lehet a szállóban dolgozó esküvőszervező, de akár saját szakembert is kereshettek. Ez már csak rajtatok múlik.

Összegezve

A nagy nap mindenki életében az egyik legszebb pillanatok közé tartozik. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen helyszínen kötitek össze az életeteket. Lehet ez egy rendezvényház, egy birtok vagy éppen egy kastély. A ti döntésetek, hogy milyen stílust, zenét, ételt vagy éppen díszletet szeretnétek az ünnepségen viszont látni.

Szabó Lajos

Szerkesztő