Vintage menyasszonyi csokotr
Vintage menyasszonyi csokotr

Milyen legyen a menyasszony csokra?

A menyasszonyi csokor a nagy nap egyik főszereplője. Az hogy milyet választunk, nagyon sok tényező befolyásolja és a listán az első szempont mi a menyasszony kedvenc virága. Ez kiindulási pontnak jó lehet. Érdemes keresgélni, nézelődni a neten, tájékozódhatunk a legújabb esküvői trendekről is és megkérdezhetjük a kedvenc virágosunkat is mit ajánl. Kicsit furán hangzik, de azt is vegyük figyelembe alacsony vagy magas menyasszonynak választjuk-e a csokrot. egy apró termetű menyasszonyt „összenyom” egy földig érő virágzuhatag és a kosárlabdázó termetű amazon vicces lehet öklömnyi kis bokrétával.

Az esküvői dekoráció céljából kiválasztott virágok meghatározzák a helyszín hangulatát, romantikus hangulatot, szeretet sugároznak. Érdemes törekedni rá, hogy harmóniában legyenek egymással a menyasszony csokra és a helyszínek dekorációja. Az alap virágcsokor típusok a következők:

Hosszú virágcsokor

A hosszan leomló vízesés elnevezésű menyasszonyi csokor akkor igazán élettel teli, ha a színes virágokat, mint a rózsa, szellőrózsa, boglárka nagy mennyiségű zöld levelű ág egészíti ki. Mielőtt rátennénk, a voksunkat kérjük ki szakember tanácsát valóban előnyös-e egy ilyen jellegű csokor a számunkra.

Menyasszonyi csokor és dekoráció vadvirágokból

A bohém stílus remek kiegészítője a színes illatos vadvirágokból készült csokor illetve esküvői dekoráció. A virágok sokfélesége, sokszínűsége, ami lehet, hogy elsőre káosznak látszik, mégis áthatja, egy varázslatos harmónia és lenyűgözi a látványával és fűszeres illat orgiájával a helyszínre érkező vendégsereget. Szerepelhet a pipacs a szarkaláb és százszorszép mellett a kamilla, fátyolvirág, levendula, orgona és nőszirom.

A minimalista stílus

A minimalizmus szerelmesei számára vonzó megoldás lehet egyetlen szál virág a menyasszonyi csokor helyett. Ez lehet orchidea, kála rózsa vagy cseresznyevirág is. Meglepő és látványos megoldás és bizonyítja, hogy nem mindig szükséges malomkeréknyi virágkompozíció, a kevesebb néha több.

Drámai hatás

www.OltárElőtt.hu • Esküvői dekoráció bérlés és party kellékek webáruház

Ha a cél a drámai hatás, akkor extrém nagy és széles csokorral ezt könnyűszerrel elérhetjük. A sok zöld levél a borostyán, eukaliptusz és páfrány csodás keretet ad az orchidea, bazsarózsa, dália, tubarózsa csodás kavalkádjának. A további feltűnésre vágyók bogáncsot, pirosliliomot borókát vagy murvafürtöt is választhatnak a drámai hatás további fokozására.

Színes menyasszonyi csokor

www.OltárElőtt.hu • Esküvői dekoráció bérlés és party kellékek webáruház

A színes menyasszonyi csokor vidámságot áraszt és csodásan mutat az esküvői fotókon. Választhatunk két-három színt, de a tarkabarka csokor is nagyon mutatós. Az adott évszak jellemzői színeit is stílusos használni.

A klasszikus fehér csokor

www.OltárElőtt.hu • Esküvői dekoráció bérlés és party kellékek webáruház

Finomsága és eleganciája miatt szívesen választják a menyasszonyok a fehér színű virágokat. Bármilyen évszakban megállja a helyét. A virágkötők kis zöld levélkékkel keretezik kiemelve a virágok szépségét és kontrasztot képezve a fehér ruha előtt.

Halványzöld esküvői csokor

www.OltárElőtt.hu • Esküvői dekoráció bérlés és party kellékek webáruház

Különleges finom megoldás és remekül összehangolható más pasztell színekkel is.  A krém színű csokor remekül illik a vintage stílushoz akár fehérrel kombinálva is. A púder színek népszerűsége is töretlen. Csodás romantikus csokrok készülhetnek a púder színű virágokból.

Szabóné Angyal Krisztina

Esküvői dekoratőr