You are currently viewing Lakodalmas, vagy vőfély játékok
lakodalmas játékok, melyektől garantált a jó hangulat

Lakodalmas, vagy vőfély játékok

Egy jó lakodalmas játék mellé egy jó vőfély is kell, aki a násznépet megfelelően irányítja és bevonja őket mindenbe. Nézz körbe országos esküvői cégadatbázisunkban, hogy megtaláld a legjobbat, vagy kérj ajánlatot tőlük.

Édes a menyasszony

Ehhez nem kell más mint 4 db kockacukor és egy sál vagy kendő. Bekötik a vőlegény szemét, hogy ne lásson és a kezeit a háta mögött össze kell kulcsolnia! A menyasszonyt felfektetik az asztalra a hátára. Tesznek egy kockacukrot a csukott szájára, egyet a mellei közé, egyet a hasára, és egyet a szemérem domb környékére:) Oda vezetik a vőlegényt az asztalhoz és a násznép irányításával a szájával kell leszednie a kockacukrokat a menyasszonyról! Beküldte: Cutka

Menyasszonyi cipő elrablása

Valaki a vendégek közül egy óvatlan pillanatban ellopja a menyasszony cipőjét. A férj csak úgy válthatja ki a cipőt, ha abból pezsgőt iszik, de egyéb feladatot is kitalálhatnak neki.

Legrégebbi házaspár

A ceremóniamester vagy vőfély minden házaspárt a táncparkettre szólít és a zenekar elkezd játszani egy számot, kb. a felénél a vőfély leállítja és megkéri a táncolókat, hogy csak az a pár maradjon a táncparketten, akik már több mint öt éve házasok. A zene folytatódik tovább egy kicsit, aztán már csak azok maradnak, akik több mint tíz éve házasok, stb. stb. Végül csak egyetlenegy pár marad a táncparketten, ők azok akik az egész vendégseregben a legrégebben házasok és ők kapják meg a menyasszonyi csokrot, az ifjú párnak pedig példaértékű és szerencsét hoz a pár hosszan tartó házassága.

Kocsis mese

Egyik talán legjobb hangulatú mesélős vőfély játék!  Válasszunk néhány vállalkozó szellemű vendéget, illetve az ifjú párt és az örömszülőket. Mindenki egy karaktert képvisel. Ezekből a karakterekből a vőfélynek előre meg kell írnia egy kis fél oldalas mesét: például a kocsisról, a kocsijáról, a lovairól, illetve arról, hogy hogyan jut el a királyfihoz és szíve választottjához.  Nagyobb térre párban helyezzünk ki székeket, ahova a karakterek ülhetnek. A két hátsó szék mondjuk a két hátsó kerék, aztán előtte a kocsis, az előttük a lovak…stb. Aki pedig meghallja , hogy karaktere nevét, annak fel kell állni. Ha nem veszi észre, hogy kimondták, vagy idő előtt feláll, akkor inni kell pár kortyot! Érdemes a Királynak és Királynénak valamelyik örömszülőket választani ,a Királyfi pedig mindenképp a vőlegény legyen. Ugyanis általában, ha már meghallja vőlegény a „király” szó elejét rögtön felpattan, de attól még lehet, hogy a Királynőről, vagy magáról a Királyról van szó, tehát inni kell:) A mesében egy mondaton belül szinte valamennyi karaktert meg lehet említeni, és biztos hogy valaki elrontja.
A játék végére a  vőlegénynek már biztos jó hangulata lesz:)
Köszönet a játékért VőfélyZsoltinak!

Tányértörés

Mikor a menyasszony és a vőlegény belép az étterembe, akkor összetörnek egy tányért és annak a cserepeit kell szétrugdosni a násznépnek, persze csak szimbolikusan, nem kínosan, aztán a vőlegénynek kell összeseperni és a menyasszony tartja a lapátot hozzá. Csak aztán kezdődhet a lakodalom, ha már szépen mindent feltakarítottak.

Seprűtánc

A táncparketten egy embernek nincs párja, az táncol a seprűvel, a zenekar pár perc után mindig leáll, és aki gyorsan nem talál magának párt azé a seprű. Nagyon mulatságos, mindenkinek más párt kell keresni, nem lehet az előzőnél maradni.

Lepedőszív

Egy nagy lepedőre egy óriási szívet festünk előzetesen. A szívbe beleírjuk az ifjú pár keresztnevét és az esküvő dátumát. Egy-egy körömvágó ollót adunk az ünnepeltek kezébe, hogy azzal vágják ki a szívet. Amikor elkészültek, át kell lépniük a lepedőszív lyukán, vagy a vőlegény karjában tartva kedvesét teszi meg a lépést. A násznép tagjai aláírásukkal és jókívánságaikkal örök emléket írhatnak a kivágott szívre, így az örökké emlék marad.

Tojásgörgetés

Az ifjú férjet egy asztalra állítjuk (hogy mindenki jól lássa) majd a menyasszonykezébe egy nyers tojást ad a vőfély, amit a menyasszonynak a férje nadrágja egyik szárán fel, majd a másik szárán le kell görgetnie anélkül, hogy a tojás megsérülne. Alternatív változatként fagyasztott tojást is használhatunk :o)

Szabó Lajos

Szerkesztő