Nem kell mindig, minden esetben az újházi tyúkhúsleveshez és a töltött káposztához nyúlni, ha az esküvői ételekről van szó. Igen, az anyagiak sokakat befolyásolnak, de attól, hogy ezek az ételek a legolcsóbbak, még el lehet rugaszkodni tőlük. Nem csak a dekorációban, vagy a hangulatban, de az ételekben is visszaköszönhet a saját személyiségetek. Kis gondolkodással elképesztően jó ötletek és ízletes kombinációk jöhetnek létre. Ha igazán jól sikerül a vendégek még az utolsó táncnál is erről fognak beszélgetni.
Íme néhány tipp:
Reggeli, mint desszert

Reggeli, mint desszert? Ez egy olyan ötlet, aminek megéri utána nézni, különösen ha van benne belga gofri is! Annyi féle reggeli lehet a tányérunkon, lehet meríteni az ötletekből bőven: apró szalonnás, tojásos és sajtos szendvicsek; mini-bagelek, újhagymás krémsajttal és füstölt lazaccal; régi ezüst pénz méretű áfonyás palacsinták.
Miniatűr falatkák

Képzeld el a kedvenc ételed, csak összezsugorított, könnyen fogyasztható mini változatban. Képzeld el a falat méretű rák tekercseket, mini leveskéket (soup shooters), tavaszi tekercseket, reubens szendvicseket, vagy a kis tölcséres fagyikat, epres shortcake-eket. A vendégek oda lesznek attól, hogy milyen aranyosak és ízletesek.
Kézműves ételek

Ez az asztal az ínyenc vendégeknek való. A „Háztájit az asztalra!” vezényszóval a vendégfogadáshoz jöhet minden, ami háznál készült. Fel lehet szolgálni az otthon, vagy helyben főzött söröket; farmon készült friss sajtokat, helyben termesztett zöldségekkel, melyet fatálon tálalhattok. Kerülhetnek még az asztalra ízletes házi savanyúságok és fűszeres lekvárok (chutney); helyi forrásból, esetleg marha, vagy disznóvágásból származó húsok.
Bármit egy pálcikával

Kezdve a prosciutto-val göngyölt sárgadinnyével, a caprese salátán át, a fűszeres csirkemellből készült satay nyársig, bármi jöhet, amit egy kis pálcikára fel lehet szúrni. Miért jó ez? Mert a vendégeknek nem kell helyet foglalva enni. Ha beszélgetni szeretnének, nem kell közben tányért, szalvétát kézben tartani. Így sokkal könnyebb és a kényelmesebb a társalgás.
Ehető ültető kártyák

Párosítsd a tejet és az amerikai sütit. Tálald a vendégeknek egy névre szóló pohárkában, esetleg felcímkézett friss gyümölccsel, mely segíthet megtalálni a helyüket az asztalok között. Amíg ez sikerül tökéletes vacsora előtti élvezetben lehet részük.
Étel és az ital párosítása

A borok párosítása ételekhez mindig jó ötlet. Azonban most párosítsunk miniatűr ételekhez kis adagokat. Képzeld el a kis rák taco-t mini-margaritával. Vagy egy falat méretű füstölt húsos mini szendvicset egy helyben, vagy otthon főzött kézműves sörrel. Esetleg kekszre kent kaviárt vodkával jégen.
Ízletes fánk

A szalagos fánk manapság már talán kicsit retrónak számít. Egy kifinomult csavar lehet, ha a régi klasszikust egy bársonyos étcsokoládéval szolgálod fel elegáns vintage jellegű üveg poharakban.
Sajt-kerék

Talán a kerek sajtokból készült torta nem fogja helyettesíteni a hagyományos esküvői tortát, de tökéletes főszereplője lehet egy bor és sajt-központú koktél órácskának, amikor menyasszony és a vőlegény rokonsága ismerkedik egymással.
Érdemes minden réteget más sajtból választani, legyen például kecskesajt, füstölt gouda és cheddar. A köret pedig friss fűszernövények.
Büfés kocsi

Nagyon hangulatos meglepetés, amikor a két esemény között a beguruló büfés kocsi felfrissíti a násznépet, akár frissensültekkel, akár desszertekkel. A két étkezés között, esetleg a nagy melegben bárkinek jól tud esni néhány gombóc fagylalt.
Vegán valami

Itt most nem is a már-már divatirányzatra kell gondolni, hanem azokra a vendégekre, akik nem fogják megenni a birkapörköltet. Szerencsére egyre több párnak jut eszébe, hogy vegetáriánus, vagy gluténmentes élelmiszerekből készíttessen fogásokat. Ezzel nem csak az ételallergiásoknak járhattok a kedvében, de néhány jobb kombinációt még a húsevők is szeretni fognak. Néhány kedvenc vegán ötlet: vega sushi, falafel csúszkák és paradicsom-rizottó sütemények.
Push up Pops sütemények

Ez a kis kinyomós hengerben lévő süti vagy jégrém, ami rétegesen van beletöltve, igaz őrületként hódít Amerikában.
FOTÓK: HECTOR SANCHEZ, GIDEON PHOTOGRAPHY, JENNY DEMARCO PHOTOGRAPHY, JUSTIN & MARY PHOTOGRAPHY, FALCUSAN PHOTOGRAPHY, MIRELLE CARMICHAEL PHOTOGRAPHY, KRISTY HOGAN, AMY & STUART, SCOTT ANDREW STUDIO, PATRICK MOYER, SIMPLY BLOOM PHOTOGRAPHY, JENNIFER LINDBERG WEDDINGS