Esküvői dekoráció színek | Színkereső | Milyen legyen az esküvő színvilága?
ColorHunter - Színkereső esküvőre

Hogyan válasszak az esküvői dekoráció színek közzül?

Az esküvői dekoráció színek általában az esküvőt szervező párok által kiválasztott téma és stílus alapján kerülnek meghatározásra. Néhány népszerű esküvői dekorációs szín lehet:

 1. Fehér és arany: elegáns és klasszikus kombináció, amely időtlen stílust kölcsönöz az esküvőnek.
 2. Rózsaszín és arany: romantikus és bájos színpárosítás, amely tökéletes választás lehet egy tavaszi vagy nyári esküvőhöz.
 3. Kék és fehér: friss és tengeri hangulatot árasztó színpárosítás, amely remekül passzol egy tengerparti vagy nautikus stílusú esküvőhöz.
 4. Lila és ezüst: mágikus és elegáns színpárosítás, amely romantikus és varázslatos hangulatot teremthet az esküvői dekorációban.
 5. Púderrózsaszín és zöld: puha és romantikus színek, amelyek megteremtik a tavaszi virágok és friss zöld növények hangulatát az esküvői dekorációban.

Színválasztás szempontok szerint

Természetesen minden párnak más az ízlése és a preferenciái, ezért fontos, hogy a párok olyan színeket válasszanak, amelyek tükrözik az egyéniségüket és az esküvőjük hangulatát.

Az esküvő színvilágának kiválasztása egy fontos döntés, amely meghatározza az egész esemény hangulatát és stílusát. Rengeteg lehetőség közül választhatunk, így érdemes figyelembe venni az alábbi szempontokat:

 1. Helyszín: A helyszín stílusa, berendezése, színei fontos szerepet játszanak a színválasztásban. Ha például egy rusztikus helyszínen tartjuk az esküvőt, akkor olyan természetes, földszínekre épített színpalettát választhatunk, amely illeszkedik a környezethez.
 2. Szezon: Az évszak is befolyásolhatja a színválasztást. Tavasszal például friss, pasztell színeket használhatunk, míg ősszel és télen a mélyebb, melegebb árnyalatok passzolnak jobban.
 3. Stílus: Fontos figyelembe venni az esküvő stílusát is. Egy elegáns és romantikus esküvőhöz más színek illenek, mint egy bohém vagy vintage stílusú eseményhez.
 4. Pár preferenciái: Végül, de nem utolsósorban, fontos megfontolni a menyasszony és a vőlegény preferenciáit is. A színeknek személyes jelentősége lehet számukra, ezért érdemes olyan árnyalatokat választani, amelyek közel állnak hozzájuk.

Az esküvő színvilágának kiválasztása lehet egy izgalmas és kreatív feladat, amely segít meghatározni az egész esemény hangulatát. A következő lépések segíthetnek abban, hogy kiválasszuk az ideális színvilágot az esküvőnk számára:

 1. Vegyük figyelembe az évszakot: Az évszaknak fontos szerepe van abban, hogy milyen színeket érdemes választani az esküvőhöz. Például a tavaszra jellemző pasztell színek, a nyári időszakra vidám és élénk színek, az őszi időszakra meleg és földszínek, míg a téli időszakhoz a sötétebb és fémes színek illenek.
 2. Válasszunk ki egy főszínt: Az esküvő színvilágában érdemes kiválasztani egy főszínt, amely meghatározza az egész dekorációt és kiegészítőket. Ezáltal egységes és koherens lesz az összkép.
 3. Használjunk harmonikus színpárokat: Fontos, hogy harmonikus színpárokat válasszunk az esküvőhöz, amelyek jól passzolnak egymáshoz és egységes látványt biztosítanak.
 4. Ne felejtsük el a személyes preferenciákat: Fontos, hogy az esküvő színvilága tükrözze az ifjú pár személyes stílusát és preferenciáit. Legyen szó a kedvenc színekről, vagy egy olyan témáról, amely fontos számukra.
 5. Próbáljuk ki a színeket a helyszínen: Mielőtt véglegesen eldöntenénk az esküvő színvilágát, érdemes kipróbálni a kiválasztott színeket a helyszínen, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy jól mutatnak-e a környezetben.
 6. Ne féljünk kísérletezni: Az esküvő színvilágának kiválasztása során ne féljünk kísérletezni és új dolgokat kipróbálni. Az olyan egyedi és kreatív megoldások, mint például az ombre hatású dekorációk vagy a vegyes színpaletta, izgalmas és emlékezetes eseménnyé tehetik az esküvőt.

Összességében tehát érdemes alaposan átgondolni és megtalálni azt az összeállítást, amely a leginkább megfelel az esküvő hangulatához és a párok ízléséhez.

Mi van ha ennyiből sincsenek ötletek?

A megoldás a Color Hunter – Színkereső!

Ha Te még nem tudod milyen legyen a fő szín és a színvilág, akkor remek ötletekkel tud neked szolgálni a Színkereső, mely az esküvő dekoráció megálmodásában óriási segítség lehet.

Hogyan működik a színkereső?

 1. Feltölthetsz egy képet a rendezvény helyszínről, vagy egy már neked tetsző esküvőről, és a képet elemezve vissza dobja neked a főbb színeket és azok színkódjait.
 2. Ha megvannak a főbb színek, akkor a színkódot megadva számtalan hozzá illő árnyalatot fog neked javasolni.

Kijelzőn mások a színek mint élőben?

Ez sajnos természetes és mindennapos dolog. A fentiek egy vezérfonalnak, vagy a csapásirány kijelölésének nagyon jó. Mindazon által, hogy ne érjen meglepetés, vagy csalódás, mert látatalanban, vagy egy rosszul működő telefonkijelzőre hagyatatkozva választottál fő színt, van egy még jobb javaslatunk:

Nézd meg élőben.
Akkor is ha messze vagy, mert ezt meg tudjuk oldani anélkül is, hogy eljöjj hozzánk és digitális kijelző alapján kelljen döntened.

Kérj ingyenes színmintákat.

Rendeld meg otthonod kényelméből, gyorsan, egyszerűen. Vagy látogass el hozzánk.

Számatalan esetben jöhet jól egy ingyenes termékminta. Elkerülhetők vele a téves rendelések, és van mihez igazítani a dekoráció többi elemét.

Egy jó tipp lehet, ha először kiválasztotok egy főszínt, amely alapján könnyebb lesz kiegészítő színeket választani. Például ha a kedvenc színétek a rózsaszín, akkor ehhez választhatjátok a pasztell árnyalatokat vagy éppen a világoskék vagy szürke színeket.

Fontos figyelembe venni a divatot is, hiszen az esküvői trendek is folyamatosan változnak. Az idei évben például népszerűek az élénk színű virágokkal díszített esküvők, valamint az arany és bronztónusok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Rendben, de mi van, ha az álom szín teljesen máshogy nézki monitoron, mint a valóságban? Erre vannak ingyenes színmintáink. Rendelj belőle és nézd meg élőben.

A legalapvetőbb  termékekből ingyenesen adunk egy kis darabot, csupán az esetleges szállítási költséget kell állnod, ha nem személyesen veszed át. Ezen kategória bármelyik ingyenes termékéből összesen 10db-ot tudsz rendelni.

Az esküvő színvilágának kiválasztása valóban nehéz lehet, hiszen számtalan lehetőség közül lehet választani. Először is fontos, hogy figyelembe vegyétek az évszakot, a helyszínt és a saját egyéni stílusotokat. Fontos, hogy olyan színeket válasszatok, amelyek harmonizálnak egymással és a környezettel is.

Ne feledjétek, hogy az esküvőtök egy olyan nap, amelynek emléke örökké velünk marad, így érdemes gondossággal és figyelemmel kiválasztani a tökéletes színvilágot, amely minden részletében visszaköszön majd az egész nap során.

Szabó Lajos

Szerkesztő