You are currently viewing Esküvő színvilágának kiválasztása, hogyan?

Esküvő színvilágának kiválasztása, hogyan?

Az esküvő színeinek meghatározása központi szerepet játszik a tervezés folyamatában, mely egyeseknek elég nehéz választás lehet. A színek választásában nincsenek korlátok, de ha nem vagytok biztos a színek kombinációiban javasoljuk, hogy egy, vagy két szín árnyalatait használjatok.

Első lépések

Minden esküvő szervezés első lépése a helyszín lefoglalása kell, hogy legyen. A helyszín az adottságaival már eleve meghatároz egy irányt. A színválasztásnál mindenképpen vegyük figyelembe a helyszínt, nehogy később a dekorációval ne legyenek összhangban.

Majd gondoljuk át a szezon mely részében és hol lesz az esküvő. Például egy nyári vízparti, esetleg medence melletti esküvőn a kék dominál, az őszi esküvőn a sárga és a narancs árnyalatai, illetve egy téli esküvőn a fehér mellett a vörös elegáns megjelenést biztosít.

Az esküvőnek egy biztos és semleges alapot a fehér, krém, vagy elefántcsont szín.

Ha csak egyetlen színt szeretnél használni, ügyelj arra, hogy legalább három, vagy négy árnyalatát használd az esküvő elemeiben!
Ha több színt, vagy színkombinációt használsz, akkor el kell dönteni melyik legyen a domináns szín és melyek legyenek azok a színek, melyek kiegészítik azt.

A megfelelő színek kiválasztásához képzeljünk el egy fehér abroszt, vagy a menyasszonyi ruhát és képzeljük mellé az adott színben a kiegészítőket.

Érdekes és adott esetben hasznos eszköz lehet egy ilyen oldal, ahol egy képből lehet színpalettát meghatározni: http://www.colorhunter.com/

Szabóné Angyal Krisztina

Esküvői dekoratőr