Személyes átvétel és vissza hozatal esetén

A visszacsomagolás csak a futárszolgálatos rendeléseket érinti.
A személyes átvételeseknek elég ha a saját dobozukba/szatyrukba/zsákjaikba rakják vissza a kellékeket, nem kell csomagolni, sem hajtogatni, sem tekercselni!
Teljesen felesleges munka, a textileket leszámolásnál azonnal szét kell szedjük, és megy a mosodába.

Futárszolgálat általi kézbesítés esetén

A futárszolgálatosoknak sajnos venni kell a fáradtságot és mindent gondosan visszacsomagolni, hogy beleférjenek abba a dobozba, amiben kiküldtük, hogy biztosan rendben visszakapjunk mindent.

A futár kiküldéskor és visszahozatalkor is a rendelést visszaigazoló e-mailben megadott napon 8:00 és 17:00 között fog érkezni!

A legfontosabb tehát, hogy a futárt 8:00-ra jól LEZÁRT csomaggal várd! különben  nem fogja tudni átvenni, a futár pedig nem fogja helyetted becsomagolni!

A csomagok száma nem változhat!
Miért? Mert minden csomagnak egyedi azonosítója van! A plusz csomagot a futár nem fogja elvinni! Tehát bele kell férnie mindennek visszacsomagoláskor abba amibe megkaptad!

Emellett mit kell szem előtt tartani?

Először is légy tisztában azzal, hogy a futárcég egy tőlünk független cég, aminek mi is csak a szolgáltatásait vesszük igénybe. Valamint, azzal hogyan működik a futárszolgálat. Ezekről itt olvashatsz bővebben.

A bérelt kellékek futárral való kézbesítése esetén két dolgot kell szem előtt tartani; az állag megóvást és a visszajuttatás határidejét. Sajnos előfordul, hogy sokszori figyelmeztetésünk ellenére sem sikerül úgy visszacsomagolni a kellékeket, ahogy azt mi kiküldtük. Pedig ez a legfontosabb feltétele a futár által kézbesített bérlésnek. Ezért szeretnénk az alábbi leírásban bemutatni, hogy mire figyelj visszacsomagoláskor.

esküvői dekorációs kellékek becsomagolva

Tőlünk így kapod meg, vissza is így várjuk (A NYÍLÁSOK KERESZTBEN VANNAK LERAGASZTVA, NEM HOSSZÁBAN!):
A probléma mentes visszajuttatáshoz visszaküldéskor is így kell kinéznie a csomagoknak!
Ehhez a következőket kell tenned:

CSOMAGOLÁS, doboz visszazárása

 1. A nagyobb dobozokhoz adunk széles ragasztószalagot, HASZNÁLD FEL AZ EGÉSZET! 
  A cellux, maszkolószalag, szigetelőszalag…stb semmit sem ér! (80db székszoknya ugyanis 32kg-os csomagot eredményez!) A széles barna ragasztószalagot találták ki csomagolásra!
  Nézd meg, hogy mi mennyi ragasztószalagot használtunk, a visszacsomagoláshoz is ugyan ennyi fog kelleni.
  Nézd meg azt is, hogyan ragasztottuk fel! A mai napig nem sikerült rájönnünk miért jó ha valaki egy 30 kg-os dobozra húz két csíkot (pláne párhuzamosan a nyílással, hovatovább ne maszkolószalaggal, mint a lentebbi képen…).
 2. Tekerd körbe vele a dobozt annyira, hogy ne boruljon ki a tartalma és az eredeti csomagolás már ne látszódjon sehol!
  A doboz nyílásait mindig keresztbe ragaszd le, soha sem hosszába, mert az semmit sem ér, akármilyen erős a ragasztószalag!
  Ezzel egy homogén ragasztószalag felületet kapsz, ami a többszörösére erősíti a dobozt. Ez kell ahhoz, hogy kibírja a szállítószalagon való bukdácsolást.

TIPP: Az általad leragasztott doboz görgesd át a földön 360 fokban, ha kibírta jó eséllyel vissza tud érkezni. Kézbesítéskor is párszor át fog fordulni a doboz!!!

Íme egy példa, amikor valaki nem veszi komolyan a csomagolást:

IMG_4151

Ha nem vagy hajlandó a rendezvény után rendesen becsomagolni, akkor a későbbi konfliktusok elkerülése érdekében ne, vagy csak személyes átvétellel rendelj! A hanyagsággal ugyanis mindkét félnek problémát okozol.

Amennyiben…

…nem foglalkozol azzal, hogy lezárt csomaggal várd a futárt és az nem tud elérni, vagy nem tudja a csomagot átvenni:
…vagy nem csomagolod vissza rendesen, ezáltal a futár nem veszi át a csomagot és csak egy nappal később tudja visszahozni:
…vagy átveszi a futár, de (ha nem úgy és nem azzal csomagolod vissza mint mi) és útközben kiszakad a csomag:
Mindkét esetben azt veszélyezteted, hogy nem kapjuk vissza időben a kellékeket és nem tudjuk kiadni a következő hétvégére.
Ez sajnos a bérleti szerződés megszegését jelenti és mások esküvőjét veszélyezteted!, ami kötbér felszámolásával jár.
A hiányzó kellékeknek a beszerzési értéke pedig a kaucióból vonódnak le!

Ezen vitás helyzetek elkerülése érdekében írtuk össze a fenti tanácsokat!