stylecatering

Milyen szempontok mentén válassz catering szolgáltatót?

A nagy nap szervezése rengeteg tennivalóval jár és sajnos nincs mód, ismétlésre, nincs javítási lehetőség. Mindennek ott és akkor kell tökéletesnek lenni. Nincs egy mindenki számára felhasználható séma. Ami a legfontosabb, hogy egyetlen percre se feledkezzetek meg róla, hogy minden rólatok kell, hogy szóljon. Sokan azt gondolják, hogy ez természetes, de a tapasztalatok szerint nem mindig sikerül megvalósítani ezt a pároknak. 

A legszebb esküvők soha nem a varázslatos helyszín, a csodás dekoráció a catering szolgáltató finom ételei vagy a zenekar miatt érdemlik meg a dicsérő szavakat. Ezek mind valóban nagyon fontosak, de a legszebb esküvők mindig a pár ragyogása, boldogsága miatt lesznek mindenki számára emlékezetesek. A menyasszony és a vőlegény egymás iránti rajongása átragad a násznépre és csodássá varázsolja és mindenki számára élvezetessé teszi az eseményt. 

Ha a nagy napotok arról szól a vendégeknek ízlik-e az étel vagy elég nagy-e a választék a borokból, és hogy jól érzik-e magukat egyáltalán akkor minden jelenlévő át fogja venni ezt a feszült hangulatot és hiába a sok erőfeszítés nem lesz örömteli a lakodalom.
Ti érezzétek jól magatokat és élvezzétek, hogy minden rólatok szól és értetek van. 

www.OltárElőtt.hu • Esküvői dekoráció bérlés és party kellékek webáruház
stylecatering

Amivel elkerülhetitek a fiaskókat az, hogy profi szolgáltatókat választotok minden feladatra. Ha ez sikerül, akkor a nagy napotokon már nem kell semmi miatt aggódnotok. A szolgáltatók végzik a dolgukat és a ti csak élvezzétek, hogy minden rólatok szól. Ha a vendégsereg látja, hogy ti milyen remekül érzitek magatokat örömmel fog csatlakozni hozzátok. 

A szervezés során is fontos hogy ne próbáljatok mindenkinek megfelelni. Ha a vendégeket kérdezitek, mi szerepeljen a menüben mindenki mást fog mondani és végképp nehéz lesz a választás. Válasszátok azt, amit ti szerettek, de arra ügyeljetek, hogy a húsevők éppen úgy elégedettek legyenek, mint a vegetáriánusok és ne feledkezzetek meg utánanézni van-e a vendégek között cukorbeteg vagy ételallergiás, és ha van, akkor ő is találjon olyan ételeket a menüben, amit nyugodtan fogyaszthat. 

Az egyik főszereplő mindenképpen az étel a lakodalomban. A szolgáltató választásnál talán ez igényli a legnagyobb figyelmet, gondosságot. Ha az ételek finomak, akkor az esküvő sikere nem azon fog múlni, hogy hal csirke vagy marha az alapanyag, sőt a vendégek olyan ételeket is meg szoktak ízlelni, amelyekről eddig nem tudták, hogy szeretik. 

A menü tervezésekor döntsétek el mekkora a keret, amit egy vendégre tudtok szánni. ennek tükrében lehet ötletelni a catering szolgáltatóval vagy az étterem megbízottjával milyen legyen az összeállítás. A próbavacsora is sokat segíthet a döntésben. Az ár a fő alapanyagoktól függ, a köretek nem befolyásolják. Nyilván nem mindegy hogy csirkemellet vagy lazacot és bélszínt használ a séf a menü elkészítésekor. Fontos hogy a ti kedvenceitek mindenképpen szerepeljenek a menüben. 

A kényes kérdés a személyzet. A régmúltban, a falusi lakodalmakban a násznép tagjai közül került ki a felszolgáló személyzet, többnyire a fiatalok segédkeztek. Aztán amikor sorra kerültek a nősülésben visszakapták a segítséget. Ez ma már teljesen másképp néz ki. A felszolgáló személyzet kérdése a szervezés egyik eleme. Szerencsés esetben a catering szolgáltató saját megbízható felszolgáló személyzettel rendelkezik, ahogyan ezt mi is elmondhatjuk magunkról. Ami kérdés szokott lenni hány fő szükséges a rendezvényhez? Egy ötfogásos ültetett esküvői vacsorához borszervízzel 10 főre ajánlott egy felszolgálót alkalmazni a gördülékeny kiszolgálás érdekében. 

A személyzet létszámán sokan próbálnak spórolni, de nem biztos, hogy szerencsés dolog. Az ajánlott 10 felszolgáló helyett a gyakorlatban 6-7 fő szolgál fel. Ez éppen, hogy elég a vendégek tökéletes ellátásához, de a személyzet lélegzetvételnyi szünetet sem kap hajnalig. Ha tökéletes esküvőt akartok, akkor ezen már nem érdemes spórolni.  

A Style catering csapatánál fogtok olcsóbbat találni, aki hajlandó kevés személyzettel lebonyolítani a rendezvényt nem tudjuk mennyi késéssel a vendégek várakoztatásával. Talán lesz olyan vendég, aki kihűlt ételt kap. Biztosan csak elégedett véleményeket szeretnétek hallani, amikor az esküvőtök szóba kerül. Érdemes úgy gondolni erre, hogy apróságokon már ne múljon a nagy napotok sikere. Ha harminc év múlva előkerül az esküvői album csak kellemes emlékek legyenek. 

Összességében elmondhatjuk, ha olyan szakembereket bíztok, meg akik értik a dolgukat akkor nem érhet sem meglepetés sem csalódás. Több forrásból tájékozódjatok: barátoktól, ismerősöktől, esküvői oldalakon. Ma már nem maradhat titokban, ha valaki nem megfelelő szolgáltatást nyújt, ahogyan az is nyilvánvaló kiben bízhattok. 

https://stylecatering.eu/
stylecatering

Szabó Lajos

Szerkesztő