You are currently viewing Weddingroll Cinematography

Weddingroll Cinematography

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy egy fantasztikusan megrendezett esküvőt milyen szörnyű élmény életlenül, színhibákkal teli, unalmas kontextusban látni az elkészített videón.
Az egyszerű dokumentáción túl szerintünk fontosabb, hogy a pár számára egy olyan emlék valósuljon meg az esküvői film által, amelyet mindig jó érzés elővenni és megkönnyezve, nevetve újranézni, büszkén megosztani ismerősökkel, családtagokkal, és egyszer gyermekeikkel.Ezért igen nagy felelőssége van egy filmkészítőnek.

IMG_6276_small IMG_6670s IMG_9672s menyasszony_stylist_small

Az esküvői cinematográfia (wedding cinematography) kifejezést már nem is szükséges definiálni, hiszen igen elterjedt lett ez a filmezési technika, amely túllép a dokumentumfilmek filmkészítési módján és inkább az alkotás felé irányul. Egy esküvő csodálatos apró részletei, az emberi megnyilvánulások egyéni mozzanatai, a hangulatvilág, amely minden esküvőn más és más lesz a párok és a vendégek egyéniségétől függően, mind-mind fontos összetevői a filmnek. Mindezeket a filmesnek látnia, gyorsan reagálva rögzítenie kell és a vágás során összefüggő egységben elmesélni a pár történetét.

Számunkra nagyon fontos, hogy az esküvői film a pár stílusára legyen szabva. Előzetes konzultációk során mindig egyeztetünk a film és zenei ízlésről, elvárásokról, egyéni megvalósításokról és egy kérdőívet is kitöltetünk, hogy teljes mértékben a párjaink ízlésvilágának megfelelően készíthessük el Nagy Napjukról szóló filmet.

Szabó Lajos

Szerkesztő