Kulcsszavas keresés

Elektronikusan számlázunk

Itt vagy:

Mindenek előtt a kapcsolattartási információk nem kerülnek rá a számlára, azok nem számla információk.

Mikor kapod meg a számlát?

A teljesítés pillanatában, személyes átvételkor, illetve futár estén a kiküldés előtt. A számla sorszámát a teljesítésről tájékoztató automata email is tartalmazza.

Hova kapod?

Az első rendelésedkor megadott email címedre.

Mi NEM kerül rá a számlára?

  1. A kapcsolattartási adatok cég esetén: A számlára csak a számlainformációk kerülnek. (Cég, vagy magánszemély adatai). Cég esetén a kapcsolattartásra elkért név nem fog a számlára kerülni.
  2. Bérlés esetén a kaució összege: A kaució összege, nem könyvelési tétel, nem keletkezik egyik félnél sem bevétel, vagy kiadás. Így az nem számlatételként kerül a számlára. Természetesen fel van tűntetve, de csak megjegyzésként.

Miért nem papír alapon számlázunk?

Mert az Elektronikus számlánk teljes mértékben egyenlő a hagyományos papír alapú számlával.
Ezért csak cégünk csak elektronikusan számláz, papír alapon nem!

Bérlés és vásárlás esetén is PDF alapú e-számlákat állítunk ki, melyet a kiállításkor közvetlen a NAV-felé, illetve a rendelésben megadott e-mail címre küldünk ki.

Nem régi hitelesítés (időbélyegzős, digitális aláírásos) verziót használjuk, hanem az újabb megoldást, melyet aa digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet (továbbiakban: ITM rendelet) 7. §-a tesz lehetővé. E megoldás alkalmazásának feltétele, hogy a számlakibocsátó adóalany az online számlaadat-szolgáltatása során az Online Számla rendszerbe továbbítsa az elektronikus számla hash kódját. Ebben az esetben az adatszolgáltatást és az elektronikus számla dokumentumot (például PDF állományt) azonos időpontban szükséges létrehozni, és a számlaadat-szolgáltatásban a PDF állomány hash kódja szerepeltetendő. Fontos követelmény, hogy az adatszolgáltatás a NAV által befogadott (feldolgozott) legyen, valamint, hogy az elektronikus számla dokumentum és a hash kód együttes megőrzése valósuljon meg. Ha a NAV által befogadott (feldolgozott) online számlaadat-szolgáltatásban megfelelő hash kód szerepelt, akkor ezt a megoldást a számlakibocsátó és a számlabefogadó is alkalmazhatja

Fontos tehát

A számlát elektronikus formában szükséges megőriznie a fájl nevében található HASH kóddal együtt (ezért ne nevezze át a fájlt a mentést követően)!

Számla módosítás

Cégünk havi bevallású. Így csak a tárgyhóban kiállított számlákat áll módunkban módosítani. A távolabbi hónapok könyvelését lezártnak tekintjük. A módosítást emailben tudod kérni.

Hasznos volt?
5 out of 5 stars

1 rating

5 csillag 100%
4 csillag 0%
3 csillag 0%
2 csillag 0%
1 csillag 0%
Hogyan javíthatjuk ezt a cikket?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.

Mit hiányolsz a cikkből?