Kulcsszavas keresés

Általánosságban a színekről és a termékeinkről

Itt vagy:

A színekről általában

Két alapvető probléma van, amikor két fél egy színről próbál beszélni.
Az egyik: A színek világában lényegtelenek az elnevezések, mert a köznyelv miatt nagyon nagy az átfedés az árnyalatok között.

A másik: A színeket minden környezeti tényező befolyásolja, pontosabban, hogy milyennek látod. Egy színnek teljesen más hatása van kevesebb, vagy több fényben, hidegebb, vagy melegebb környezetben, mesterséges, vagy természetes fényben.

Ezért van, hogy egy bizonyos szín az egyiknek lazac, a másiknak barack, a harmadiknak korall. Illetve a tengerészkék szinte minden sötétebb kék (pedig a matróz csíkok eredetileg világosak…)

A színek elnevezései

A színek neveit a nép és a szájhagyomány alkotta. Például egy vintage-rózsaszín a legtöbbeknek csak rózsaszín lesz. Név alapján még egy egyszer arany színt sem lehet megtalálni, mert a sötétbronztól,órany,világos arany árnyalatokon át a mustárszínig minden lehet arany.

Pantone

A Pantone vállalta magára, hogy összefogja a színeket és a megnevezéseket, majd egy szabványosított rendszerben kezeli.
Ez jól hangzik, azonban ez laboratóriumi körülményekre igaz, melyet a nyomdaiparban lehet legjobban használni. Ezzel sajnos nem vagy beljebb.

Hogyan válassz mégis?

A fentiek miatt ne a színt, vagy az elnevezést keresd, hanem a benyomást!

Teljesen mindegy milyen rózsaszínnek hívják, vagy hány féle kijelzőn nézed. Azt kell megtalnod, ami tetszik.

Nem szabad foggal körömmel ragasztkodnod, ahhoz amit egy Pinterestes képen láttál a eszközöd kijelződön! Még ha megtalálod a tutit, a rendezvényhelyszíned mesterséges led lámpái alatt annak is teljesen más hatása lesz!

Ezért van, hogy pl egy masnis termékképünk mindegyik képen kicsit más?

Pontosan. Természetesen egy színből egy van. A színeket oldalunkon a cikkszámok utolsó számjegyei jelzik az egyforma elnevezés mellett, ezek a színkódok. Az évek alatt a termékek más eszközzel, más helyiségben, más fényviszonyok között lettek fotózva. Ezért van, hogy ugyan azon masni máshogy néz ki önmagában, vagy 4 féle székszoknyával fotózva.

Mi a megoldás?

Röviden, erre vannak ingyenes színmintáink:

https://www.oltarelott.hu/termekkategoria/ingyenes-termekminta

Hasznos volt?
0 out of 5 stars
5 csillag 0%
4 csillag 0%
3 csillag 0%
2 csillag 0%
1 csillag 0%
Hogyan javíthatjuk ezt a cikket?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.

Mit hiányolsz a cikkből?