Esküvő hangisítás

Mi lehet a fontos egy esküvőn: a külsőségek, vagy egy jó esküvői buli?

Sok esküvő előtt álló párban talán tudatosan nem is így jelenik meg ez a kérdés, viszont mégis sokszor látjuk ezt a két végletet. Elegáns helyen megrendezett, fullos dekorációval, és drága túlárazott szolgáltatókkal teletűzdelt 4-6 milliós esküvő, ahol mindenki feszeng, vagy az 1-2 milliós kis költségvetésű, szerényebb helyen és módon megrendezett emberközelibb és felszabadultabb esküvő a két tipikus példa. Mi voltunk már mindkét típusú esküvőn számtalanszor, és tapasztaltuk, hogy a túlon- túl pedáns, és elegáns esküvőn a vendégek sem tudják magukat elengedni úgy, ahogy szeretnék, míg egy egyszerűbb helyen és módon tartott lagziban felszabadultabban buliztak a vendégek.

Esküvő hangisítás

Ki mire fog emlékezni az esküvő után évekkel?

Feltételezem, hogy a sorok olvasói között sokan voltak már esküvőn, akár évekkel ezelőtt is. Ki mire emlékszik vissza? Gondolom nagyjából a helyszín megvan, esetleg jó volt a kaja, és a mennyasszony ruhája fehér volt. Kb. ezek jutnak nekem is eszembe. De a legfontosabbat a végére hagytam: a hangulatot! Természetesen ez az ami legelőször beugrik mindenkinek: egy jó hangulatú hatalmas esküvői buli volt, vagy alig várjuk már hogy végre hazamenjünk, mert pocsék volt a zene. A sok éves tapasztalataim alapján bátran kijelenthetem, hogy egy esküvői hangulata nagyrészt az esküvői dj-nek, esetleg zenekarnak, illetve a ceremóniamesternek/vőfélynek köszönhető. Ha ők profi munkát végeztek akkor borítékolható a siker.

Esküvő hangisítás

Milyen zenei megoldást válasszuk: trendi esküvői dj vagy zenekar?

Míg tíz éve egy lagzin olyan ritka volt az esküvő dj mint a fehér holló, mára már ez a tendencia nagyon megváltozott és közelítő becslések szerint is az esküvők felén esküvői dj szolgáltatja a zenét, míg a másik oldalon valamilyen zenekari formáció húzza a talpalávalót.

Felnőtt egy olyan generáció akik nem bálokba és zenekaros bulikba jártak szórakozni, hanem diszkókba ahol ugye dj szolgáltatja a zenét. A megváltozott szokások miatt egyre több fiatal házasulandó pár választja ezt az egyre trendibb szórakozási formát a saját esküvőjére.

Esküvő hangisítás

Melyik megoldás mennyibe kerülhet?

Itt is mint minden szolgáltatási területen nagyon nagyok különbségek. Az egy fős ún. „”szinti boytól” aki 40-50 eFt körüli összegért elvállal egy esküvőt egészen kitolódhat az ár a 500-800 eFt-os színvonalas sokfős party zenekarokig. Árban és minőségben is igen nagy különbségek lelhetőek fel a zenekartok, de az esküvői djk között is. Azok a dj csapatok akik régóta a szakmában vannak és magukra valamint a munkájukra is igényesek, náluk az esküvőre dj szolgáltatás kb 100 eFt-os árnál kezdődik. Természetesen vannak ennél olcsóbb szolgáltatok, de ott már a színvonal és az este hangulata is gyengébb lehet. Sokszor azt tapasztaljuk hogy a párok pont a legfontosabban az esküvő hangulatán spórolnak és pár tízezer forintos különbség miatt kockáztatják az esküvő sikerét.

Esküvő hangisítás

Vajon a szülök hogy fogadják majd az esküvői dj -t?

Az idősebb generáció még elvétve idegenkedni szokott a esküvői dj megoldástól, mert attól félnek hogy egész este csak „diszkó” zene lesz, de amikor meghallják a régi tánczenei kedvenceiket amikre régen ropták, akkor rögtön megenyhülnek. Több esetben előfordult hogy odajöttek az idősebbek és azt mondták hogy milyen kellemesen csalódtak valamint hogy milyen jó ez az esküvőre dj megoldás, mert így a fiatalok is tudnak éjfél után a saját kedvenceikre bulizni.

Esküvő hangisítás

A legfontosabb a jó ár érték arány! 

Mindig ezt kommunikáljuk a párok felé, hiszen elköltenek 1-2-3 millió forintot és egy gyenge zenei szolgáltató miatt az egész esküvő hangulat oda lehet. Akárhogy számolunk egy esküvő teljes költségevetésének kb az 5 % az esküvői dj szolgáltatás, de mégis a zene és a hangulat múlik rajtunk. Nem mindegy hogy a vendégek és a pár később hogy emlékszik vissza az esküvőjére: egy jó esküvői bulira fognak emlékezni, vagy egy lapos estére. Éppen ezért fontos a körültekintő és alapos választás zenei téren.

Üdvözlettel: Az Esküvőhangositás.hu csapata

 

Szabó Lajos

Szerkesztő