You are currently viewing Francia hagyományos és ínyenc konyha, friss, hazai alapanyagokból…

Francia hagyományos és ínyenc konyha, friss, hazai alapanyagokból…

A Chez Daniel Étterem 1995-ben nyílt meg Budapesten, a VI. kerület „szívében”. A dél-franciaországi születésű chef, Daniel Labrosse, a Thonon les Bains Vendéglátóipari Iskolában (1979) tett tanulmányait követően, hosszú éveken át Európa számos országának neves éttermében dolgozott. Temperamentumával, bohókás természetével Daniel meghatározza az étterem hangulatát, ahol nap, mint nap maga ajánlja vendégeinek a délelőtt folyamán beszerzett, friss alapanyagokból készített finomságokat. Az édesanya, „Simone mama” konyhája, valamint a Dél-Franciaországban szerzett tapasztalatok, szakmai fogások meghatározták, míg a Dániában, Svájcban és Jersey szigetén töltött évek tovább formálták, alakították Daniel ízlésvilágát, amely mára kerek egységet alkotva mutatkozik meg a Chez Daniel étterem konyháján. A tradicionális francia ízlésvilág széles választékát kínáljuk, melyet családias környezetben fogyaszthat el a vendég, akár szabadtéri asztalainknál, ugyanis a betérők a zárt tereken túl a dél-francia hangulatú belső udvar teraszhelyiségét is igénybe vehetik, amely kis oázis a forgatagos belvárosban.

DSCN3282Az alapvetően francia íz világot tükröző étlap minden egyes fogása Magyarországon beszerezhető, helyi alapanyagok felhasználásával készül. Étlapunkon nem csak az étterem alapvető összeállításai, de a napi menü és a séf ajánlata is megtalálható.
Az a la carte és az üzleti menüs étkeztetésen felül, igény esetén zártkörű rendezvényeket is tartunk, teljes lebonyolítással – születésnaptól üzleti konferencián és osztálytalálkozón át, eljegyzési és esküvői partiig; akár az étteremben, akár a vendég által megjelölt, más helyszínen. Mindezekre speciális, igény szerinti étel kompozíciót tudunk készíteni.

Az éttermet, megnyitása óta számos elismerésben részesítette a szakma is:

  • 1998-2002. Legjobb francia étterem Budapesten (Budapest Week Publishing)
  • A legjobb francia éttermek egyike Budapesten (Budapest Week Publishing);
  • Budapest legjobb 50 éttermének egyike (The Budapest Business Journal)
  • Budapest legjobb éttermeinek egyike (The Budapest Business Journal)
  • Budapest Business Dining díj (Fine Restaurants kiadvány)

Elérhetőségeink:

Budapest, Szív utca 32.
Facebook: Chez Daniel étterem (https://www.facebook.com/Chezdaniel.hu )
Telefon: 06-1-302-4039, 06-1-301-0584

Szabó Lajos

Szerkesztő