You are currently viewing fotobese

fotobese

Mi az ideális helyszín és időpont az esküvői fotózáshoz?

Mi más lenne, mint az esküvő! – vághatná rá valaki kapásból, de azért nem olyan egyszerű a képlet, ha nem kizárólag a polgári és templomi ceremóniára, no meg a lakodalomra, hanem a meghitt esküvői fotózásra gondolunk. Hol és mikor legyen? Legyen egyszerre stílusos és elegáns, olyan, ami aztán tényleg párja nélküli.

Egyáltalán nem egyszerű kérdés, hiszen ilyenkor vetekszik egymással a hagyomány és a praktikum, de az esküvői fotózás tapasztalatai szerint a legtöbbször az utóbbi nyer.

Jelen esetben azokra az esküvői fotókra gondolunk, amelyen csak az ifjú pár látható szebbnél-szebb helyeken, természetesen az esküvői ruhájukban. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mikor legyen, hiszen a legtöbben szeretnének erre minél több időt áldozni, amire a nagy napon nem biztos, hogy lenne lehetőségük.

Mi akkor a megoldás? Utána azért mégsem az igazi, ezért célszerű az esküvő előtt, vagy legalább a lakodalmat megelőzően lopni pár órát a friss házasoknak, hogy az előre kiválasztott helyen megszülethessenek a megfelelő fotók.

– Sokan azt a megoldást választják, hogy más napon, akár egy héttel korábban tartják a polgári házasságkötést, ezért bőven van idejük a templomi szertartás előtt átesni az esküvői fotózáson, addigra már úgyis látta az ifjú férj a menyasszonyt. Az a véleményem, hogy jobb ötlet időt hagyni a legjobb képek elkészítésére, a váratlan eseményekre ugyanis nem lehet felkészülni.

– Előfordult már, hogy elkezdett szakadni az eső az első pár kattintás után, ami ugyan romantikus volt, de az újdonsült feleség nem volt éppen vidám emiatt. Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha a esküvő napján lett volna a fotózás, ugyanis ekkor kénytelenek voltunk egy cukrászdában malmozni, mire végre elállt az eső. Őszi téli időpontokban az időjárás nagyon fontos tényező lesz, ha szabadtéri esküvő fotózásban gondolkodtok.

Rengeteg olyan történet van, amik rosszul megválasztott fotósról és teljesen rossz időpontról, helyszínről szólnak. Egy kis körültekintéssel az ifjú pár ezt is elkerülheti, a fiatalok számára legjobb fotós kiválasztására pedig ott van a jegyes fotózás lehetősége, aminek köszönhetően mindenki megbizonyosodhat a fotós rátermettségéről, még jóval az esküvő előtt.

Vannak azonban olyanok, akik semmi esetre sem hajlandóak tágítani és mindenképp a nagy napon akarják megcsináltatni az esküvői fotókat. Ezt is meg lehet persze oldani, de ilyenkor mindenképp legyen gondunk arra, hogy a násznép kellőképpen el legyen foglalva, amíg a friss házasok zavartalanul esküvői fotózáson vannak. A ceremónia utáni állófogadás például tökéletes erre az alkalomra, így legalább helyreáll a lelki békéje annak is, aki megéhezett a nagy várakozásban, és kiváló alkalom a családtagok és a barátok ismerkedésére is. Akad olyan vőfély, aki ilyenkor játékos feladatokkal szórakoztatja a nagyérdeműt, a lényeg az, hogy senkinek ne tűnjön úgy, hogy feleslegesen kell várakoznia és akkor az esküvői fotózás is sokkal jobban fog sikerülni.

Ha van kedved bővebben olvasni, helyszínekről, kreatív fotózásról vagy jegyes fotózásról akkor böngéssz a honlapomon és olvass a témába vágó írásaimból: http://www.fotobese.com

Esküvői fotózás fotobeseEsküvői fotózás fotobese

 

Szabó Lajos

Szerkesztő

Egy Hozzászólás

Comments are closed.