Esküvői torta kiválasztása, hogyan csináljuk?

esküvői torta vintage stílusbanesküvői torta vintage stílusban asztalon virágokkal

A legjobb esküvői torta kiválasztása függ a pár ízlésvilágától, esküvő tematikájától, színvilágától és a költségvetésétől. A döntés azonban a rajtad múlik, de megpróbálunk segíteni ebben.

Legtöbbünk nem torta designer. Így általában nem kifinomult ötletekkel, hanem csak nagyvonalakban megfogalmazott kérésekkel érkeznek a párok a cukrászokhoz, akinek a referencia képei közül ráböknek, hogy „Ilyet szeretnék”. Így sokszor előbb választják ki a párok a cukrászt, mint magát a tortát. Pedig a mai cukrász technikák lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen formájú, vagy mintájú esküvői torta készülhessen, és azt egy jó cukrász meg is tudja oldani.

Alapvetően nincs is ezzel baj, csak ha tényleg egyedit szeretnénk, vagy inkább a saját elképzeléseinket szeretnénk megvalósítani, akkor az esküvői torta világában sem árt elmélyülni.

Érdemes megtekinteni olyan forrásokat, mint:

  • esküvői magazinok, melyekből tájékozódhatunk a torták fajtáiról
  • közösségi hálózatok, melyeken torta ötleteket osztanak meg
  • nézz utána cukrászoknak, torta designer-ekenek
  • nézz körbe esküvői cégadatbázisunkban is

Legyen finom!
Az esküvői torta, tényleg sok féle lehet, de az igényeket nézzük, egyben minden vendég egyetért, legyen finom!
Sajnos a múltban sok olyan torta készült ami gyönyörű, de majdhogynem ehetetlen. Mára már talán jobbak és finomabbak lettek az alapanyagok és az ízpaletta is. Ha vannak elképzeléseink, mindenképpen kóstoljunk bele a választottakba.

Stílus kiválasztása
Ami kívül van, legalább olyan fontos, mint ami belül van. Válasszuk ki az esküvői torta stílusát, melynél szintén figyelembe érdemes venni a lagzi többi elemét is. A virágokkal, a ruhával, a színvilággal, a helyszínnel harmóniában kell lennie.

A méret a lényeg
Ha a hagyományos lépcsőzetes felépítésűt választunk, akkor olyan 50-100 főnek elég egy három emeletes torta, míg 200 fő esetén már kell az öt emelet. Ez fogja elsősorban meghatározni a végösszeget az alapanyagok mellett. Illetve természetesen az árat a díszítettség is erősen befolyásolhatja. Gondoljunk csak az egyedi kézzel készített virágocskákra, vagy az air-brush festésekre. Ha költséghatékonyak akarunk lenni díszítessünk inkább szezonális élővirággal. Cégadatbázisunkban egyszerre több cukrásztól is ajánlatot tudsz kérni minden kötelezettségtől mentesen! Ezt az űrlapot kitöltve, a megadott e-mail címedre érkeznek majd az ajánlatok. Tökéletes lehetőség, hogy képbe kerülj az árakkal.

Nem árt figyelni az időjárásra.
Jobb esetben klímás hűtő autókkal szállítják ki a helyszínre a tortát, általában korábban, mint ahogy aznap szerepe lenne. Ezért tárolni kell, amit a rendezvényhelyszínen oldanak meg. A nyári melegben mutatkozik meg a vajkrém és a tejszínhab hátránya. Ha nem vagyunk 100%-ig biztosítva a megfelelő hűtésről, inkább válasszuk a foundant bevonatot.

esküvői torta lila csokorral

esküvői torta lila csokorral

Esküvői torta kristály és foundant díszítéssel

Esküvői torta kristály és foundant díszítéssel

Emeletes torta kézzel készített kála virággal

Emeletes torta kézzel készített kála virággal

Esküvői torta élővirág díszekkel

Esküvői torta élővirág díszekkel

Írj hozzászólást

Your email address will not be published.


*


A jelen üzenet elfogadásával vagy az oldal meglátogatásával elfogadja a sütik használatát.További információ.     ELFOGADOM
Már tag vagy?: belépés
Még nem regisztráltál?: regisztrálok
Szolgáltató vagy?: partnerkapu

Ügyfélszolgálatunk munkáját chat robot segíti!

A sok érdeklődés miatt először gépi (AUTOMATA) válasz fog segíteni a kérdésed megválaszolásában!


Ha mindent átolvastál vásárlói és bérleti tájékoztató oldalunkon, de még mindig maradt kérdésed, akkor lépj tovább az ügyfélszolgálatra:


Tovább az ügyfélszolgálatra


Miért jó? Mert azonnal választ kapsz a kérdésedre 0-24 órában!

0

Your Cart